Hockey: MHC Wijchen Heren 1 verliest nipt in Achterhoek

26 maart 2018

Na een teleurstellende eerste seizoenshelft is het aan de hockeyers van Wijchen Heren 1 om wat plaatsen te klimmen in de competitiestand. Het team van Angelique Sonnemans staat nu 11de, wat play-offs voor degradatie zou betekenen. Afgelopen zondag werd gespeeld tegen directe concurrenten uit Doetinchem, die slechts één plaats hoger staan op de ranglijst. Winst voor Wijchen betekent dat zij in punten dichter bij Doetinchem komen, winst voor Doetinchem betekent verdere uitbouwing van hun voorsprong. Helaas voor de Wijchenaren gebeurde dat laatste.

Op een prachtige zondag arriveerden de mannen uit Wijchen op een uitgestorven hockeyclub in Doetinchem, gelukkig waren wel de tegenstanders onder de weinige aanwezigen. In het zonnetje begonnen beide teams aan hun warming-up en niet veel later klonk het eerste fluitsignaal.

Wijchen startte rustig en wachtte hun tegenstander vanaf eigen helft op. Het duurde wel even voordat Doetinchem echt tot acties kwam. Helaas kwamen zij in één van hun aanvallen wel tot scoren. Echter niet veel later was het Tim de Groot die op aangeven van Hugo Fraij de gelijkmaker scoorde. Daarna begon het strooien met strafcorners door de scheidsrechters voor hun thuisploeg. Na een aantal goede reddingen van keeper Gijs Castelijns en een bizarre redding door lijnstop Guus Megens, werd toch tweemaal doel getroffen. De strafcorners waren dusdanig talrijk dat tegengoals onvermijdelijk bleken. Het geven van strafcorners aan Wijchen leek een veel zwaardere opgave voor de scheidsrechter. Zowel in de eerste als tweede helft, moest er veel gebeuren in de cirkel van Doetinchem om in het voordeel van Wijchen te fluiten.

De uitploeg ging met een 3-1 achterstand de kleedkamer in, maar de moed zat er nog goed in bij Wijchen. Al vrij snel in de tweede helft was het wederom Tim de Groot die doel trof, ditmaal met een boogballetje. Vrijwel meteen begon het weer strafcorners te regenen voor de Doetinchemmers. Met een sleeppush werd het verschil weer op 2 doelpunten gebracht. De Wijchense hoop was met zo'n 20 minuten te spelen nog steeds levend. Dit resulteerde in het voltooien van een hattrick op de naam van Tim de Groot. Veel kansen voor Doetinchem zouden er niet meer komen, Wijchen had nu het overwicht. Tot in de laatste minuten zou het spannend blijven: een sleeppush werd door Hugo Fraij maar enkele centimeters naast gepusht tijdens een strafcorner voor Wijchen. Zo eindigde de wedstrijd in een 4-3 stand in het voordeel van het thuisteam.

De wedstrijd van zondag was de ideale kans voor Wijchen om voor het eerst deze seizoenshelft punten te behalen. Het is jammer dat er bij het verlies voor Wijchen veel is aan te rekenen aan de scheidsrechters uit Doetinchem. Dit versterkte het ontevreden gevoel na de wedstrijd. Desondanks speelde Wijchen niet het spel waartoe zij in staat zijn en is het verlies ook daaraan te wijten. Volgende week wordt er niet gespeeld in verband met Pasen. Op 8 april 14:45 speelt Heren 1 zijn eerstvolgende wedstrijd. De tegenstander op eigen veld is dan het eerste herenteam van Oosterbeek.