Hockey: MHC Wijchen Heren 1 sluit seizoen af met nederlaag, eindigt als derde in de competitie

3 juni 2019
Afgelopen zondag stond voor de mannen van MHC Wijchen Heren 1 de laatste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 op het programma. Bij tropische temperaturen was het aan Wijchen de taak om nog eenmaal te vlammen om de derde plek in de competitie vast te houden. Buiten die eer ging het echter nergens meer om. Uit in de zandbak van Peel en Maas werd er helaas verloren, waarmee de Wijchenaren het seizoen afsluiten met een ruime nederlaag.

Op deze zeer zomerse zondag klonk het eerste fluitsignaal. Wijchen zat al direct lekker in hun spel. Toch zette hun tegenstander het verdedigend dusdanig goed neer, dat Wijchen geen grote kansen kon creëren. De snelle counters van Peel en Maas leken in deze hitte de Wijchense verdedigers iets te veel te worden. Enkele doelpogingen werden nog gekeerd door keeper Gijs Castelijns, maar toch zou de 1-0 vallen voor het thuisteam. Nog voor de rust kwamen zij op een soortgelijke manier op 2-0.

Ondanks de hitte zou het team van coach Angelique Sonnemans nog 35 minuten hard moeten werken om een winst te behalen. Zij beseften allen dat na de zwaarbevochten overwinningen van de laatste weken, het eeuwig zonde zou zijn om in Peel en Maas drie punten te laten liggen. In de tweede helft wist Wijchen middels Sjors Reith dan ook nog wat terug te doen. Met een doelpunt volgens het boekje wist hij het verschil weer op één doelpunt te brengen. Ondanks het vele balbezit lukte het hen niet door te stomen tot een volgend doelpunt. In tegenstelling tot Wijchen, leek Peel en Maas bij een stand van 2-1 in de 60e minuut een tweede leven te hebben gevonden. Zij legden in korte tijd nog 3 ballen in het Wijchens doel, waarmee de eindstand op een ruime 5-1 werd besloten.

De nederlaag mag als een grote domper worden beschouwd voor het eerste herenteam van MHC Wijchen. Zij eindigen toch 3e in de competitie door het onverwachtse verlies van Meerssen, hun directe concurrent. Al met al lijkt Wijchen het deze competitie vooral in de aanval te hebben laten liggen. Met op de kampioen na de minste tegendoelpunten, mag gezegd worden dat de verdediging wel erg sterk stond. Volgend seizoen zal Wijchen Heren 1 wederom uitkomen in de 4e klasse. Onder wiens leiding dat zal zijn is tot op heden nog niet bekend.

Aankomende zondag staat op de Wijchense hockeyvelden nog een mooie seizoensafsluiting op het programma. Heren 1 organiseert dan de jaarlijkse familiehockeydag. De inschrijvingen zijn gesloten, maar toeschouwers zijn allen van harte welkom! De wedstrijden zijn van 9:30 – 16:00 uur, waarna er nog nageborreld zal worden op het clubterrein.