Hockey: MHC Wijchen dames winnen van Waalwijk

15 april 2018
De voorbereiding in aanloop naar de wedstrijd tegen de nummer vier was verre van ideaal. Met maar liefst 9 zieke speelsters afgelopen week, was er van een goede voorbereiding geen sprake.

Anders was de start aan de wedstrijd. Direct naar het eerste fluitsignaal zet de ploeg van coach Meta Bouwmans de tegenstander vast op de helft van de tegenstander. De ploeg verovert de bal en met een geweldige pass zet Anne Jansen Femke Sewalt alleen voor de keepster en zij laat de keepster kansloos. Binnen de minuut de 1-0 op het scorebord voor Wijchen. De gehele eerste helft houdt de ploeg de druk op de tegenstander en is het oppermachtig, creëert kansen maar de goede keepster en twee keer de paal zorgt ervoor dat de ruststand op 1-0 is.

De tegenstander uit Waalwijk gaat na de rust iets anders spelen en voert de druk op. De Wijchense dames hebben niet direct een antwoord en passen zich aan de tegenstander aan. Dit resulteert in de 40e minuut in een tegendoelpunt 1-1. Dit is ook direct het moment waarop de ploeg zich herpakt en het initiatief weer terug weet te pakken in de wedstrijd. Het gaat weer combineren en houdt druk op de tegenstander. In de 53e minuut weet Marloes Smarius zichzelf vrij te spelen en passt de bal hard de cirkel in. Annefleur Engel komt met een mooie loopactie naar de bal en weet met een mooie tip in de bal achter de keepster te werken, 2-1. In de resterende minuten van de wedstrijd zijn er zeker nog mogelijkheden over en weer maar tot kansen komt het niet meer, waardoor de 2-1 als eindstand op het bord blijft staan.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Bemmel op het programma.