Hockey: MHC Wijchen dames 1 wint ruim uit tegen Ares dames: 1-5

14 april 2019
Voor de Wijchense dames stond de uitwedstrijd tegen laagvlieger Ares op het programma. Vanaf minuut één was het de Wijchense ploeg die het spelbeeld bepaalde en de thuisploeg hun wil oplegde. Toch kwam de ploeg in de eerste helft niet tot scoren.

De tweede helft startten de Wijchense dames goed; ze voerden het tempo en de druk op. In de 43e minuut was het Fientje Smits die op de juiste plek stond en de bal kon intikken 0-1. Twee minuten later was het Sanne van As die een mooie aanval opzette en met een beetje hulp de bal tegen de plank werkte 0-2. De 55e minuut leverde een snelle aanval op, waarbij de bal met drie balcontacten van achter naar voor was en Sandra Rutten alleen voor de keepster uitkwam. Zij benutte de kans koelbloedig 0-3. Drie minuten later was het Fientje Smits die een strafcorner achter de Apeldoornse keepster wist te werken en daarmee haar tweede goal van de middag wist te maken 0-4. Kort daarna was het Ares wat direct wat verslapping aan Wijchense zijde wist af te straffen en de stand op 1-4 bracht. Direct na het uitnemen werd Annefleur Engel na een prachtige aanval in stelling gebracht, zij maakt de kans slim af en zette daarmee de 1-5 eindstand op het scorebord.

De dames hebben na deze wedstrijd een korte break en komen 5 mei weer in actie, thuis tegen koploper Apeliotes uit Nijmegen.