Hockey: MHC Wijchen dames 1 winnen thuisduel

1 oktober 2017
MHC Wijchen dames 1 – MHC De Dommel dames 1  4-2

Vanaf de eerste minuut was zichtbaar dat het spel van tegenstander de Dommel niet overtuigend zou worden deze middag. De Wijchense formatie was de eerste helft sterker maar zeker niet overtuigend. In de 18 minuut leverde een uitbraak van de spitsen van de Dommel een strafbal op. Deze werd benut en daarmee stond de 0-1 op het scorebord.  Het Wijchense spel veranderde niet veel en werd vaak vertraagd door individuele acties.

In de 25e minuut komt Elle de Korte vrij te staan op de kop cirkel en schiet verdienstelijk op doel 1-1. Dit was ook de ruststand. Na de pauze combineert de ploeg van Meta Bouwmans meer en is daarmee ook direct gevaarlijk. Al in de derde minuut van de tweede helft weet Caroline Bloemendaal een aanval af te ronden 2-1.

Wijchen bleef meer combineren en hield het spel daardoor sneller. Dit werd beloond door Femke Sewalt met een mooi bekeken back hand schot 3-1. Dezelfde Femke Sewalt is ook in de 22e minuut na rust alert bij een rebound en scoort de 4-1. Wijchen nam wat gas terug en begon wat slordiger te spelen. Een uitbraak een paar minuten voor tijd leverde de Dommel zelfs nog de 4-2 op, maar kon verder geen vuist maken tegen de Wijchense ploeg. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Waalwijk op het programma.