Hockey: MHC Heren Wijchen wint in laatste minuut van Arnhem

16 april 2018
Waar een week eerder nog een zeer ruime zege op MHC Oosterbeek werd geboekt, was afgelopen zondag Arnhem de tegenstander van de hockeyheren uit Wijchen. Dat het team van Angelique Sonnemans in een 'goede flow' zit, mag na deze wedstrijd wel geconcludeerd worden. Er werd namelijk gewonnen in Arnhem. Voor het eerst dit seizoen betekende dat punten in een uitwedstrijd voor de Wijchenaren.

Het waterveld van de Arnhemse Hockey Club was nog maar net bevochtigd, toen de spelers van beide teams zich opmaakten voor de wedstrijd. Dat het een spannende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams zou worden, bleek uit de stand van de eerdere ontmoeting tussen beide. Toen won Arnhem met slechts 1 doelpunt verschil. Iets wat Wijchen Heren 1 wel vaker is overkomen.

De mannen van Wijchen, die soms moeite hebben met wennen aan de velden op andere clubs, leken hier tussen de bossen op het waterveld, juist helemaal in hun element. Al vroeg in de eerste speelhelft werden over en weer kans gecreëerd. Beide teams kwamen niet tot scoren, ondanks een handvol grootse kansen. Strafcorners werden er ook amper behaald. Zo bleef het tot aan de rust 0-0.

In de tweede helft werd er wel gescoord. Na zo'n kwartier gespeeld te hebben, werd de score geopend door de thuisploeg. Niet veel later dwong Wijchen een strafcorner af. Hugo Fraij, al vaker trefzeker uit de strafcorner, bracht de stand op 1-1 gelijk. Hij maakte de keeper het dusdanig moeilijk met zijn sleeppush, dat de bal achter hem in het doelnet verdween. Dat de wedstrijd niet in deze gelijke stand zou eindigen, was beide teams wel duidelijk. Op de ene aanval van Wijchen volgde vaak al snel weer een aanval van Arnhem en andersom. Toch bleef het vooral bij schoten buiten de palen of recht op de keepers. Tot de laatste minuten zou er geknokt worden. Verdediger Gijs Hendrix, die een prachtige actie over zo'n 50 meter had gemaakt, speelde Beau Frederiks aan. De jeugdspeler wist daar wel wat mee te doen en leverde de bal af bij zijn medespeler in de cirkel van de tegenstander. De collectieve inzet loonde zich met de 1-2 van Daniël Duijzer in de 69e minuut. De wedstrijd was gewonnen.

Waar de mannen van Wijchen zo vaak in de laatste minuten verloren met maar één doelpunt verschil, wonnen zij nu op deze manier. Spelers en coaches waren euforisch na de winstpartij van zondag. Bij het publiek in Arnhem kon er echter geen lachje meer van af. Overigens moet gemeld worden dat de scheidsrechters uit Arnhem een vrijwel foutloze wedstrijd floten. Bij Wijchen lijkt de spirit er na twee gewonnen wedstrijden goed in te zitten. Volgende week zondag om 14:45 staat de thuiswedstrijd tegen de Nijmeegse studenten van Apeliotes op het programma. Om hen goede tegenstand te bieden, zal Wijchen de gedachte moeten handhaven dat zij niks meer te verliezen hebben dit seizoen.