Hockey: MHC Heren 1 wint eerste thuiswedstrijd

17 september 2018
Met de 0-6 overwinning vorige week heeft Wijchen Heren 1 een goede eerste seizoenswedstrijd neergezet. Afgelopen zondag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. Het eerste team van MHC Heesch was de tegenstander. De mannen van Wijchen hadden hen al meerdere malen verslagen de afgelopen maand tijdens oefenwedstrijden. Nu moesten zij hetzelfde kunstje flikken, maar dan voor 3 punten in de competitiestand. Op een gloednieuw waterveld en met een heleboel supporters langs de lijn bleek dit geen probleem.

De thuisploeg ging goed van start in de eerste helft. Wijchen nam initiatief en passeerde de verdediging van Heesch vaker wel dan niet. Toch zou het nog tot de 20e minuut duren voordat Jochem Sutmuller de eerste goal zou maken. Dat het scoren Wijchen moeizaam af ging de eerste helft was wel duidelijk. Heesch kwam zelfs op 1-1 en Wijchen kon daar tot aan het rustsignaal niets meer aan veranderen.

Over de 1-1 stand bij rust waren de Wijchenaren niet tevreden. Hun tegenstander daarentegen, mocht hun handjes dichtknijpen. Het thuisteam was gebrand om in de tweede helft het verschil in niveau ook in de score uit te drukken. En dat lukte. Vroeg in de tweede helft scoorde Hugo Fraij direct uit een sleeppush tijdens de strafcorner. Niet veel later barstte het doelpuntenbal los. Tim de Groot tekende voor 2 doelpunten, evenals Rein van Verschuer. Stijn Visser scoorde uit een rebound tijdens een strafcorner. Bij een stand van 7-1 klonk het laatste fluitsignaal. De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen was ruim gewonnen.

Ondanks de ruime overwinning waren spelers en coaches van Wijchen niet enkel positief over de gespeelde wedstrijd. Natuurlijk waren de 3 punten in de broekzak, maar het spel liet nog veel ruimte voor verbetering. Zij gaan de komende weken hard trainen om ook de beste tegenstanders in de competitie te verslaan. Volgende week spelen de mannen van Wijchen uit tegen Bommelerwaard. De eerstvolgende thuiswedstrijd staat gepland op 30 september om 14:45 uur.