Hockey: MHC Heren 1 sluit seizoen af met winst

19 juni 2017
Afgelopen zondag was het alweer de laatste speelronde voor de heren van MHC Wijchen. Na vorige week gewonnen te hebben van de Eindhovense studenten, leek Wijchen eindelijk weer de vorm van voor de winterstop terug te hebben gevonden. De tegenstander in deze laatste speelronde was Nuth, de nummer 3 van het klassement. Een makkelijke wedstrijd leek het op voorhand niet te worden. Zeker niet omdat de ontmoeting in Limburg zou plaatsvinden.

De temperaturen in combinatie met de graanvelden en heuvels in het Limburgse Nuth maakten dat de spelers van Wijchen het gevoel kregen in Zuid-Frankrijk te hockeyen. Vooraf aan de wedstrijd was de sfeer bij de thuisploeg ontspannen. Zij konden niet meer stijgen of dalen in het klassement. Toen de wedstrijd begonnen was, streden zij echter hard voor de punten. De eerste helft was van beide kanten een rommeltje. Nuth bereikte enkele keren de Wijchense cirkel, maar verzuimde ook maar enigszins gevaar te stichten. Naarmate het einde van de eerste helft naderde, was het vooral Wijchen dat een nieuwe kracht ontdekt leek te hebben. Een prachtige solo van Sjors Reith die de bal vervolgens vanaf de achterlijn het doel in kreeg, resulteerde in een voorsprong voor de Wijchense mannen. Helaas werd al snel de gelijkmaker gemaakt uit een strafcorner.

In de tweede helft bleek al vrij snel dat Wijchen het sterkste uit de rust was gekomen. Er werd gecombineerd en gewerkt voor elkaar. Dit leverde een aantal strafcorners op. Zowel de 1-2 als de 1-3 kwamen op naam van Hugo Fraij. Tweemaal sleepte hij de bal vanaf kopcirkel mooi in de hoeken. De keeper van Nuth, die tot de beste keepers in de competitie behoort, was geen partij voor de sleeppushes van de Wijchenaar. Na enige tijd deed de thuisploeg nog wat terug door de 2-3 te maken. Waar Wijchen in andere wedstrijden enigszins paniekerig zou zijn gaan hockeyen, bleef het nu kalm en wist het de wedstrijd succesvol uit te hockeyen.

De 2-3 winst van zondag en de 2-1 winst eerder dit seizoen tegen Nuth waren voor de coaches en spelers van Wijchen het bewijs dat zij op de 3e plek hadden kunnen en misschien ook wel moeten staan in plaats van de Limburgers. Wijchen Heren 1 sluit dit seizoen af met een 6e plek. Coaches Sjoerd Jakobs en Ted van Kerkhoff waren echter tevreden dat de afgelopen weken het team een veel betere vorm teruggevonden had.