Sport
Van onze redactie
29 april 2018
Shot dames 1 - MHC Wijchen dames 1  1-3

Na het gelijkspel van vorige week was het de vraag hoe de jonge Wijchense ploeg met die tegenslag om kon gaan in aanloop naar de lastige inhaalwedstrijd tegen de Tilburgse studentenploeg Shot. De ploeg van coach Meta Bouwmans begon fel en sterk aan het duel. Het won veel individuele duels en was oppermachtig. In de 5e minuut wordt Sabien Bosman aangespeeld in de cirkel, die bedenkt zich geen moment en draait zich vrij en slaat de bal prachtig in de verre hoek en laat de keepster kansloos 0-1. De Wijchense ploeg blijft doorgaan en houdt de druk op de Tilburgse ploeg. In de 25e minuut wordt inzet beloond en weet Anne Jansen Megan Heesbeen te bereiken. Zij neemt de bal mee en rondt met een fraai backhandshot af 0-2. Dit is tevens de ruststand.

Na de pauze wordt de Tilburgse ploeg sterker, maar dat geeft de Wijchense ploeg wat meer ruimte waar ook gretig gebruik van wordt gemaakt. De ploeg laat mooie snelle aanvallen zien. In de twintigste minuut na de rust zet Famke Theunissen met een splijtende pass via Megan Heesbeen Elle de Korte vrij voor de keepster. Zij bedenkt zich niet en scoort de 3-0.

Twee minuten voor het eindsignaal scoort de thuisploeg nog uit een strafcorner 1-3. Dit werd ook de eindstand. Volgende week zijn de dames vrij. Op 13 mei staat de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Berlicum op het programma, aanvang 12.45 uur.