Hockey: MHC-dames winnen ruimt van Almelo

Van onze redactie
26 november 2018
MHC Wijchen dames 1 – Almelo dames 1  6-0

Na een onterechte uitschakeling in de Silver Cup vrijdagavond tegen eersteklasser Leusden moesten de dames zich weer opladen voor de laatste thuiswedstrijd van de eerste competitiehelft. Op “Super Sunday” was de inzet voor de Wijchense dames de derde plaats verstevigen tegen de nummer 5 op de ranglijst Almelo. De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en al na negen minuten spelen was een  3-0 voorsprong al bereikt. Anne Janssen velddoelpunt, Sanne van As strafbal en Annefleur Engel waren de doelpuntmakers, waarbij de goal van Annefleur Engel erg mooi was (tip-in uit de lucht). Vervolgens ging de ploeg wat slordiger spelen en duurde het tot de 34e minuut tot Marloes Smarius de 4-0 binnen werkte. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft van de wedstrijd vertoonde geen ander beeld en het was Wijchen wat het tempo bepaalde in de wedstrijd. Annefleur Engel en Astrid Rutten wisten beide nog te scoren en de eindstand van 6-0 op het scorebord te zetten. Door deze drie punten en het puntverlies van concurrent Uden staat de ploeg tweede na de eerste helft van deze competitieronde. Iets waar coach Meta Bouwmans voorafgaand aan het seizoen voor getekend zou hebben. Een geweldig resultaat halverwege het reguliere seizoen. Met het zaalseizoen voor de deur kan vol vertrouwen naar de tweede competitiehelft gewerkt worden.