Hockey: MHC Dames verliest topper

26 november 2017
Oirschot Dames 1 - MHC Wijchen Dames 1  3-1

De laatste speelronde deze competitiehelft voor de winterstop stond voor beide teams in het teken van de eerste plaats. Het ging tussen de nummer een en twee!

De thuisploeg begon de wedstrijd met veel strijdlust en had het daarbij tactisch goed staan. Wijchen had het daar moeilijk mee, had wel meer balbezit maar tot echt grote kansen kwam het niet. Oirschot daarentegen kwam tot een aantal mogelijkheden uit strafcorners maar ook dat leverde geen doelpunten op. In de laatste minuut van de eerste helft wist Oirschot de Wijchense cirkel binnen te komen en wist tot scoren te komen net voor het laatste fluitsignaal. 1-0. Na de pauze veranderde het beeld weinig enkel dat het combinatiespel van Oirschot beter werd waardoor ze snel terrein konden winnen. Dit leverde ze geen kansen op, maar wel twee discutabele strafcorners welke beiden benut werden. De doelpunt nummer 2 en 3 voor de thuisploeg. 12 minuten voor het einde wist Wijchen een strafcorner om te zetten in een doelpunt van Fientje Smits. Coach Meta Bouwmans besloot daarop 10 minuten voor het einde keepster Sophie van Rijssen naar de kant te halen voor een extra veldspeelster.

Wijchen werd hierdoor sterker vooral door de bal sneller te spelen, hierdoor kreeg het meer vertrouwen wat ook kansen opleverde. Tot scoren kwam de Wijchense ploeg niet meer. Hiermee sluiten ze de eerste competitiehelft af als tweede met drie punten voorsprong op de nummer 3. Met de zaalcompetitie in het vooruitzicht kan de ploeg zich gaan voorbereiden op het tweede deel van de competitie.