Hockey: MHC dames spelen uit gelijk tegen Zevenaar

31 maart 2019
Zevenaar dames 1 –  MHC Wijchen dames 1  2-1

De Wijchense vrouwenploeg wist voorafgaand aan het duel dat het te maken zou krijgen met een lastige en fysiek spelende tegenstander. Wijchen begon strijdlustig aan het duel en maakte de eerste tien minuten een goede indruk, waarbij de ploeg zich een ding kon verwijten: het niet afronden van de kansen. Zevenaar putte daar wat vertrouwen uit en kwam meer in de wedstrijd. De ploeg kreeg daarbij niet echt kansen, tot ze een aantal strafcorners achter elkaar verdiende. Hiervan werd de laatste benut met een schot op doel 1-0. Wijchen ging slordiger spelen en werd afgetroefd in de duels door een feller spelend Zevenaar. Toch wist de Wijchense ploeg in de laatste minuut voor rust een strafcorner te bemachtigen, welke prima werd uitgespeeld en door Marloes Smarius afgemaakt 1-1.

Na rust veranderde er weinig in het spelbeeld: een zoekende Wijchense ploeg tegen een fysiek en fel spelende tegenstander. Wijchen kreeg wat mogelijkheden en kansen, maar rondde het niet af. Het laatste deel van de tweede helft ging Wijchen wat meer tegen zichzelf spelen, wat mede werd veroorzaakt door de wat eenzijdige beslissingen van de arbitrage. Acht minuten voor het einde wist de Wijchense ploeg een mooie aanval op te zetten. Annefleur Engel zette de laatste vrouw met een mooie beweging op het verkeerde been. Geheel uit het niets werd de actie afgefloten. Zevenaar nam de bal snel uit en de terecht verbaasde Wijchense ploeg stond verdedigend nog niet in positie, waardoor de bal door de verdediging ging. De spits van Zevenaar was genadeloos en maakte de bal fraai af 2-1. Wijchen probeerde het laatste deel nog wat te forceren, maar kon onvoldoende een vuist maken om de gelijkmaker erin te schieten.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Arnhem op het programma om 12.45 uur.