Hockey: MHC Dames spelen gelijk in Waalwijk

8 oktober 2017
Waalwijk dames 1 – MHC Wijchen dames 1  3-3

Wijchen dames 1 begon wat onwennig op het waterveld in Waalwijk. Na een aantal minuten van gewenning werd het spel beter en kon de ploeg om de hoge druk van de tegenstander heen spelen. In de 10e minuut leverde dit na een snelle uitname van Elle de Korte de 0-1 op. De thuisploeg bleef hard werken en zette opnieuw druk op de Wijchense dames wat resulteerde in een strafcorner. Deze werd fraai uitgespeeld 1-1. In de 20e minuut werd zelfs de tweede strafcorner door Waalwijk benut en Wijchen kwam op achterstand 2-1. Wijchen liet de bal het werk weer doen, waardoor snelheid in het spel kwam en dit resulteerde in de 25e minuut dat er een doelpunt gescoord werd. Megan Heesbeen scoorde de 2-2. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begonnen de Wijchense dames vol overtuiging en met mooie combinaties beheersten ze het spel. Na 17,5 minuten spelen in de tweede helft wist Marloes Smarius een mooi voorbereide aanval af te ronden 2-3. Er leek de ploeg niets te kunnen gebeuren. Na de goal ging de ploeg anders spelen; de bal werd niet of minder rondgespeeld waardoor Waalwijk druk kon zetten. Wijchen liet het gebeuren en Waalwijk kreeg meer en meer vertrouwen. 12 minuten voor tijd werd een pass onderschept door een speelster van Waalwijk waardoor een drie tegen één situatie werd afgemaakt 3-3. Het lukte de ploeg van coach Meta Bouwmans niet om terug te komen in het snelle combinatie spel wat ze eerder lieten zien. Het baltempo lag te laag en ballen werden te lang vastgehouden. Beide ploegen scoorden niet meer waardoor de eindstand 3-3 werd. Gezien het beeld van de wedstrijd misschien wel een terechte uitslag.