Hockey: MHC dames halen uit met 0-7 uitoverwinning

8 april 2018
  Voor de Wijchense dames stond de uitwedstrijd op het programma tegen het laag geklasseerde Dommel. Al na vijf minuten spelen was stond de 0-2 op het scorebord. Marloes Smarius wist te scoren uit een strafcorner en Megan Heesbeen scoorde uit een moeilijke hoek met een fraai backhandschot na een pass van Femke Sewalt. De  rest van de eerste helft waren de Wijchense dames sterker, maar daarnaast wat slordig en het baltempo was te laag om echt door te drukken. Na de rust pakte Wijchen het goed op. Het baltempo ging omhoog en er werd goed druk gezet. Dit resulteerde in de 39e minuut van de wedstrijd in een doelpunt van Megan Heesbeen. Het was Annefleur Engel in de 54e minuut met het mooiste doelpunt van de middag. De A-junior scoorde met een tip-in. Vervolgens scoorden zowel Elle de Korte als Fleur Theunissen uit een strafcorner waarmee de 0-5 en 0-6 op het scorebord kwamen te staan. Twee minuten voor tijd scoort Megan Heesbeen de 0-7 en tevens haar derde goal van de middag.

Door de overwinning en het gelijkspel van de directe concurrenten loopt de ploeg van coach Meta Bouwmans 2 punten in op de nummer één en 2 punten uit op de nummer drie. Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen Waalwijk op het programma, de nummer 5 uit de competitie, die bekend staat als een moeilijk te kloppen ploeg!