Hockey: MHC Dames buigen 2-0 achterstand om tot 2-3

Sport
Van onze redactie
17 november 2019
Boxmeer dames – MHC Wijchen dames 2-3

Voorafgaand aan de wedstrijd kon die als een "6-puntenwedstrijd" worden beschreven. Óf Wijchen kon de aansluiting met de sub-top in de poule pakken, óf het kon onderaan de middenmoot komen te hangen. In het eerste kwart leek het erop dat de Wijchense ploeg last had van deze druk. Beide teams waren gelijkwaardig, enkel waren de Wijchense dames slordig in hun spel. Al in de 6e minuut nam Boxmeer de leiding in de wedstrijd na een snelle spelhervatting: 1-0. Het tweede kwart trok Wijchen het spel naar zich toe en creëerde het een drietal goede kansen, maar wist deze niet te benutten. De goed keepende keepster van Boxmeer maakte het de ploeg erg lastig.

Kort na de rust was het Boxmeer dat de voorsprong verdubbelde: 2-0. Wijchen probeerde wel om de aansluitingstreffer te maken in het derde kwart, maar het was de keepster en paal die in de weg stonden. Bij de start van het vierde kwart liet Wijchen geen genoegen te willen nemen met puntverlies en zette volle druk op de Boxmeerse verdediging. Dit resulteerde in een strafcorner in de 53e minuut. Eerst wist de keepster de bal te stoppen, maar door alert reageren van Wijchen en behoud van druk kwam Anne Jansen in scoringspositie, en die maakte de aansluitingstreffer: 2-1. Dit gaf de ploeg vertrouwen en ze gingen dan ook direct door. Nog geen twee minuten na de aansluitingstreffer onderschepte Elle de Korte de bal op het middenveld en zette een prachtige aanval op met Anne Jansen dwars door de verdediging heen. Het was Elle de Korte die de aanval af kon maken en dat goed deed: 2-2. Wijchen kreeg, met nog zes en halve minuut te spelen, een strafcorner en wist deze te benutten: 2-3 door Anne Jansen.

In het vervolg van de wedstrijd probeerde Boxmeer wel wat, maar kon geen blok meer vormen tegen de Wijchense defensie. En dus nam Wijchen knap de drie punten mee naar huis en hiermee is de aansluiting met de suptop gerealiseerd. Volgende week zondag speelt de ploeg tegen de nummer drie, Zevenaar. Mocht de ploeg van coach Bouwmans winnen, dan staat het in punten gelijk met de nummer drie, na een complete speelronde. De wedstrijd is om 12.45 uur op het Campusterrein.