Hockey: MHC Dames 1 wint thuis tegen HCM uit Arnhem

4 november 2018
  MHC Wijchen dames 1 – HCM dames 1   5-3

De thuisploeg begon overtuigend aan de wedstrijd tegen HCM uit Arnhem. Al in de 3e minuut was het Sandra Rutten die de thuisploeg op 1-0 zette na een actie. Nog geen 2 minuten later was het Lisa Schiltmans die na een één-twee met Anne Jansen de bal hard achter de keepster van de Arnhemse ploeg sloeg 2-0. Na 10 minuten spelen wist ook Femke Sewalt de bal in het doel te werken 3-0. In de 22e  minuut was het weer Femke Sewalt die de bal in het Arnhemse doel wist te werken na een prachtig opgezette aanval samen met Sanne van As 4-0. Ondanks de grote achterstand bleef de Arnhemse ploeg hard werken en kreeg in de laatste minuten wat vertrouwen. Een strafcorner in de 31e minuut voor HCM werd met een fraaie variant mooi afgemaakt 4-1. Dit was tevens de ruststand.

Direct na de rust liet de Arnhemse ploeg zien dat het er voor bleef gaan en werkte enorm hard. Toch was het Anne Jansen die de bal achter de keepster wist te werken na een strafcorner 5-1. In tegenstelling tot hetgeen je zou verwachten, zette HCM meer en meer druk op de Wijchense ploeg. Vanaf dat moment was het lastig spelen en kreeg de wedstrijd een compleet ander gezicht. Het was fijn dat Wijchen in de eerste helft afstand had genomen, want de tweede helft liet een compleet andere wedstrijd zien. Vooral op het middenveld waar in de eerste helft de bal goed het werk deed, gebeurde dit in de tweede helft niet: er werd meer met de bal gelopen met als gevolg dat duels werden verloren door de werklust van de Arnhemse ploeg. Toch kwam HCM nauwelijks tot kansen tot de 48e minuut, dit resulteerde direct een doelpunt 5-2. Het wedstrijdbeeld veranderde weinig. In de 68e minuut kreeg HCM nog een strafbal en wist deze te benutten 5-3. In de resterende tijd kwam Wijchen niet meer in de problemen waarmee de winst binnen was.

Volgende week staat de topper tegen Uden op het programma: de ploeg waar Wijchen mee op een gedeelde tweede plaats staat.