Hockey: MHC Dames 1 winnen met 3 -2 van Shot

17 september 2017
Op voorhand al een speciale wedstrijd voor een aantal speelsters van beide ploegen. Dit aangezien het een duel was tussen de zusjes Jansen en de zusjes Smits. In de eerste helft was de strijd redelijk in evenwicht, maar waren het de studenten uit Tilburg die wat meer aandrongen richting het Wijchense doel. In de 24e minuut werd dit beloond met een doelpunt vanaf kop cirkel 0-1. Hierna probeerde de MHC-ploeg wat verder van de eigen goal te spelen. Dit leverde geen kansen op dus bleef het met rust 0-1.

Na rust pakte de Wijchnse ploeg door en trok het spel naar zich toe. Dit resulteerde in een sterke periode. In de 43e minuut wist Anne Jansen uit een strafcorner gelijk te maken 1-1. Nog geen drie minuten later zette Femke Sewald de thuisploeg op 2-1. Wijchen bleef aandringen en dat leverde in de 55e minuut een strafcorner op. Een prachtige variant die uiteindelijk via Marloes Smarius in het doel belandde 3-1.

Vanaf dat moment nam Shot het initiatief over en drong het de Wijchense ploeg terug naar eigen helft; 5 minuten voor het het einde resulteert dit in de aansluitingstreffer 3-2. Dit gaf de Tilburge ploeg vleugels, wat in combinatie met conditionele probleempjes aan Wijchense kant leidde tot erg spannende laatste minuten met kansen voor Shot. Gelukkig hield de goed spelende verdediging stand en werd de 3-2 winst binnen gesleept.