Hockey: MHC Dames 1 Wijchen wint tegen Apeldoorn

11 november 2019
MHC Wijchen dames 1 – Apeldoorn dames 1   4-2

De Apeldoornse ploeg kwam naar Wijchen en ze hadden tot nu toe slechts één wedstrijd verloren, één gewonnen en de rest allemaal gelijk gespeeld. Met dit in het achterhoofd kon je verwachten dat het een lastige middag zou worden. De Wijchense ploeg begon overtuigend aan de wedstrijd en liet dit in het eerste kwart ook duidelijk merken. In de 7e minuut was het Elle de Korte die scherp was en de rebound na een strafcorner goed benutte. Tijdens de korte pauze wist de coach van Apeldoorn zijn ploeg wat beter te positioneren, wat resulteerde in een gelijkwaardige wedstrijd voor de rest van de eerste helft. Apeldoorn kreeg een 5-tal strafcorners, maar werd hier niet gevaarlijk mee. 1-0 was de ruststand.

Na de pauze maakte de Wijchense ploeg het zichzelf lastig en was het de Apeldoornse ploeg die technisch beter ging spelen. Wijchen verloor op dat moment de grip op de wedstrijd en had moeite om aanvallen op te zetten. Toch werd in de 43e minuut Sanne van As gevonden met een harde pass door het midden. De fraaie tip zette de 2-0 op het scorebord. Aan het einde van het derde kwart was het Marloes Smarius die met een fraai backhandschot de keepster passeerde en de comfortabele 3-0 op het bord zette.

Apeldoorn speelde het vierde kwart direct met volle druk op de Wijchense defensie. Met nog twaalf minuten te gaan, wisten ze ook voor het eerst de bal achter de Wijchense keepster te krijgen: 3-1. Nog geen twee minuten later scoorden ze ook nog de aansluitingstreffer: 3-2. Vanaf dat moment was het billen knijpen voor Wijchen, want Apeldoorn kreeg er geloof in. Toch was het de Wijchense ploeg die een goede uitbraak fantastisch afrondde. Sanne van As scoorde haar tweede van de wedstrijd na een mooie pass van Lisa Schiltmans 4-2. Dit was tevens de einduitslag, want de ploeg kwam niet meer in de problemen. Volgende week spelen de dames uit tegen Boxmeer.