Hockey: MHC Dames 1 verliezen van naaste concurrent

11 november 2018
Uden dames 1 - MHC Wijchen dames 1   3-0

In de tweede klasse D speelden beide nummers twee tegen elkaar met als inzet de tweede plaats en aansluiting met koploper Apeliotes. Wijchen startte voortvarend, nam direct het initiatief in de wedstrijd en kreeg al direct in de eerste minuut een goede kans. In de zesde minuut tijdens een blessurebehandeling had Uden even de tijd om orde op zaken te stellen en het team beter neer te zetten. Dit resulteerde na de hervatting in een iets andere organisatie, waarmee Wijchen het moeilijk had en vaak onder druk kwam te staan. Ondanks dat kwam het aan beide kanten niet tot kansen. Het grote verschil was dat Uden strafcorners wist te bemachtigen. De eerste corner, wat makkelijk gegeven, was direct raak: 1-0. Het beeld van de wedstrijd veranderde niet en zowel in de 44e als in de 60e minuut wist Uden uit een strafcorner te scoren en daarmee kwam de score op 3-0. Wijchen probeerde in de laatste 10 minuten nog meer druk te zetten, maar was niet in staat om te scoren. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Barneveld op het programma.