Hockey: MHC Dames 1 verliezen van koploper Apeliotes

28 oktober 2018
Apeliotes dames 1 - MHC Wijchen dames 1  2-1

De Wijchense dames moesten naar Nijmegen voor de ontmoeting tussen de nummer 1 en 2 van de competitie. Koploper Apeliotes begon aan de wedstrijd zonder puntverlies. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en domineerde de eerste helft het spel. Ondanks dat de Nijmeegse studentes beter waren, werden ze niet echt gevaarlijk. Er was in de eerste helft één echte kans en een drietal strafcorners. Het was dan ook een strafcorner waaruit in de 33e minuut gescoord werd: 1-0. Dit was ook de ruststand.

Even leek het erop dat de thuisploeg direct in de tweede helft de draad weer oppakte, maar al in de derde minuut van de tweede helft was het een Wijchense counter die daar een einde aan maakte. Het was Femke Sewalt die met een duik de bal achter de Nijmeegse keepster wist te werken: 1-1. Dit gaf de ploeg van coach Bouwmans vertrouwen en kwam meer in de wedstrijd. Gedurende de rest van de tweede helft was de wedstrijd dan ook verder in balans en kwam het nauwelijks tot grote kansen aan beide kanten. Toch was het een strafcorner vijf minuten voor tijd die de Wijchense ploeg de das om deed: 2-1. In de laatste vijf minuten probeerde de Wijchense ploeg nog druk te zetten maar tot scoren kwam het helaas niet.

Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag, maar teleurstelling overheerste bij de ploeg. Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen HCM op het programma, maar eerst speelt de ploeg vrijdag nog een thuiswedstrijd tegen Arnhem voor de Silvercup.