Hockey: MHC Dames 1 verliest thuis topper van Uden

19 mei 2019
MHC Wijchen - HC Uden  1-2

Een ware topper werd er gespeeld op Wijchens terrein met als inzet de tweede plaats in de tweede klasse D. Wijchen stond voor aanvang van de wedstrijd 2 punten achter op Uden (de nummer twee) in de stand. Uden had wat te verdedigen, begon fel aan de wedstrijd en won vrijwel alle duels in de eerste twintig minuten. Ondanks dat kwam de ploeg niet tot uitgespeelde kansen behalve een paar strafcorners die niet werden benut. De Wijchense dames pakten vervolgens het initiatief meer en meer naar zich toe en kregen een aantal goede kansen, maar troffen een uitstekende keepster op hun weg naar het doel. Toch was het de Udense ploeg die vlak voor rust uit het niets tot een een-op-een-situatie kwam te staan met de Wijchense keepster. De bal werd knap uit de lucht in het doel gewerkt 0-1.

Na rust wist de Wijchense ploeg dat er iets moest gebeuren om kans te blijven maken op de tweede plaats. De ploeg begon goed aan de tweede helft kreeg wat mogelijkheden, maar miste net het kleine beetje geluk. Toch wist de thuisploeg met een erg mooie aanval, waarbij het spel snel verlegd werd, tot scoren te komen. 10 minuten voor tijd was het Sandra Rutten die het laatste setje gaf en de bal achter de Udense keepster werkte 1-1.

Met nog zes minuten te spelen besloot coach Meta Bouwmans om vol voor de winst te gaan en wisselde de keepster in voor een veldspeelster. Wijchen speelde vanaf dat moment met volle druk en natuurlijk met risico. De ploeg wist kansen te creëren maar kwam niet tot scoren. In de voorlaatste minuut was het Uden dat uit een counter een strafcorner wist te halen. Zonder keepster was die moeilijk te verdedigen maar de Wijchense ploeg deed dit in de basis erg goed. Toch kwam de bal voor de stick van een Udense speelster, die uithaalde en de bal met wat geluk binnenschoot: 1-2. Wijchen kreeg uiteindelijk nog een strafcorner in de laatste minuut, maar wist deze helaas niet te verzilveren. Door dit verlies is het gat tussen de ploegen opgelopen tot vijf punten en is er slechts nog een theoretische kans om de tweede plaats te veroveren en daarmee promotie af te dwingen naar de eerste klasse.

Met nog twee wedstrijden te spelen zal de ploeg de derde positie verdedigen, iets dat vooraf gezien werd als een uitstekende prestatie in het jaar na de promotie! Volgende week staat thuiswedstrijd tegen Barneveld op het programma.