Hockey: MHC Dames 1 verliest eerste uitwedstrijd van de competitie

15 september 2019
Leusden dames 1 – MHC Wijchen dames 1  2-0

Voor de Wijchense dames stond de uitwedstrijd tegen Leusden op het programma. De ploeg van coach Meta Bouwmans begon sterk aan de wedstrijd en had de tegenstander de eerste minuten direct onder druk staan. In de 6e minuut krijgt de ploeg een grote kans om de score te openen. Het is de keepster van de thuisploeg die haar ploeg in de wedstrijd houdt in deze periode. In de laatste minuten van het eerste kwart wordt het spel wat slordiger van de Wijchense dames en ontstonden er wat tegenstootjes van de thuisploeg. In de 14e minuut resulteerde dit in een tegendoelpunt 1-0. Kort daarna krijgt Wijchen een strafcorner, een mooie variant wordt gespeeld maar het was de goalie van Leusden die een werkelijke plaaggeest werd met een onmogelijke redding.
Vanaf het tweede kwart veranderde het spel wat. Wijchen was sterker maar leed veel onnodig balverlies waardoor de voorhoede maar mondjesmaat bereikt werd. Toch creëerde de ploeg de betere kansen en kreeg de ploeg de nodige strafcorners. Het was de keepster en goed verdedigend werk van de lijnstops die de nul op het scorebord hielden voor Wijchen. En de thuisploeg wist in de 48e minuut nog wel een keer te scoren 2-0. Voor de ploeg een teleurstellend resultaat om na twee wedstrijden vijf verliespunten te hebben geïncasseerd, maar kijkend naar het spelbeeld en de kansen kan de ploeg daar zeker vertrouwen uit putten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Deventer op het programma.