Hockey: MHC Dames 1 sluit succesvol seizoen af

Sport
Van onze redactie
17 juni 2018
MHC Wijchen dames1 - Oirschot dames1   1-1

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen was die tegen de ongeslagen koploper en kampioen Oirschot. Beide ploegen hadden al een prijs binnen dit seizoen. Ondanks dat er niets meer te winnen was dan prestige, waren beide ploegen vanaf minuut één gretig. Na het aftasten hoe de teams de wedstrijd in waren gegaan, was het de Wijchense ploeg die het betere van het spel had gedurende de eerste helft. Het kreeg ook een aantal kansen maar het was de uitploeg die de score opende. In de 22minuut benutte zij een pracht uitgevoerde strafcorner wat de 0-1 betekende. Nog voor rust kreeg ook de Wijchense ploeg nog een strafcorner. In eerste instantie werd de inzet gered door de uitstekende keepster, maar in de rebound was het Fleur Theunissen die de bal achter de keepster weet te krijgen 1-1.

Na de pauze ging het spel verder waar het gebleven was. Een goed spelend Wijchen, met een aantal uitbraken van de tegenstander. Beide ploegen kregen kansen maar tot score kwam het niet en dus bleef de stand steken op 1-1. Overall gezien kan je zeggen dat de Wijchense ploeg zichzelf niet beloond heeft voor het goede spel maar duidelijk was wel dat het publiek de grote winnaar was. Zij kregen van de nummer een en twee van de competitie een prachtwedstrijd voorgeschoteld.

Na een lang seizoen kan de jonge Wijchense ploeg terugkijken op een mooi en zeer geslaagd seizoen waarin ze promoveerde en mag zich na de vakantie gaan voorbereiden op volgend seizoen in de tweede klasse.