Hockey: MHC dames 1 na ruime winst nog steeds op de 2e plaats

27 mei 2018
Oosterbeek dames 1 – MHC Wijchen Dames 1  2-6

MHC Wijchen moest het zondag opnemen tegen Oosterbeek dames 1. Op basis van de ranglijst zou het een relatief eenvoudig middagje moeten worden. Toch lieten de dames van Oosterbeek dit beeld niet zien in de eerste helft.

Wijchen startte goed en al na 5 minuten spelen stond de 0-1 op het scorebord. Femke Sewalt scoorde met een mooie tip-in op aangeven van Fientje Smits. Vervolgens was er veel balbezit, maar het tempo lag te laag en er was te veel balverlies op het middenveld. Dit leverde de thuisploeg in de 15e minuut de gelijkmaker op 1-1. Oosterbeek kreeg geloof en werd sterker. Binnen een paar minuten na de gelijkmaker kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong: 2-1. Dit was voor de jonge ploeg van coach Bouwmans geen fijn gevoel en je zag de spanning bij de ploeg toenemen. Het duurde tot de 28e minuut totdat Susan Bosman mee opkwam en Sandra Rutten wist te bereiken, die met een tip-in de bal achter de keepster wist te krijgen: 2-2. Nog net voor de rust scoorde Fleur Theunissen ook nog de bevrijdende 2-3 uit een strafcorner.

Na de rust begon Wijchen fel en was het Elle de Korte die na een solo vanaf eigen helft de 2-4 maakte. Hiermee was de thuisploeg gebroken en kon Wijchen lekker vrijuit spelen. Na 15 minuten spelen in de tweede helft was het Julie Lunsonga die de 2-5 wist te maken. In de slotminuten scoorde Sandra Rutten haar tweede en tevens de mooiste goal van de middag met een slag vanaf kopcirkel. Met 2-6 op het scorebord gingen de punten mee naar Wijchen en is er goed gewerkt aan het doelsaldo. Met nog drie wedstrijden te gaan staat de ploeg nog steeds op de tweede plaats.