Hockey: MHC Dames 1 kan kampioenschap vergeten na gelijkspel

Sport
Van onze redactie
3 juni 2018
MHC Wijchen dames 1 – Boekel dames 1  2-2

Wijchen begon de wedstrijd overtuigend en was gedurende de eerste helft oppermachtig tegen de dames uit Boekel. De druk was continu op de stugge verdediging van de tegenstander met daarachter een goede keepster. In de 25e minuut brak Wijchen de stand open na een mooie aanval die afgerond werd door Caroline Bloemendaal: 1-0. In de resterende minuten van de eerste helft had de ploeg nog wel wat mogelijkheden, maar tot scoren kwamen ze niet meer.

Direct na de start van de tweede helft kreeg Boekel hun eerste kans van de wedstrijd. De ploeg van coach Bouwmans had dat even nodig en pakte de scherpte direct weer terug. In de 38e minuut werd een snelle aanval opgezet door Anne Jansen samen met Annefleur Engel die Marloes Smarius in scoringspositie zette. Die faalde niet en scoorde de 2-0. Het spelbeeld veranderde weinig en Boekel speelde enkel op de counter. In de 50e minuut wisten zij een strafcorner te bemachtigen en maakten deze wat gelukkig af: 2-1. Drie minuten later werd zelfs de 2-2 gescoord uit een counter. Dit was een harde klap voor de jonge Wijchense ploeg die bij winst een grote stap kon maken richting promotie naar de tweede klasse. Wijchen kreeg behoorlijke kansen, die niet werden benut.

Door dit puntverlies kan de ploeg geen kampioen meer worden. Wel heeft de ploeg nog 4 punten voorsprong op de nummer 3 van de ranglijst Kromhouters, de opponent van volgende week zondag uit in Tiel. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft de ploeg nog alles in eigen hand en heeft het in Tiel aan minimaal 1 punt genoeg om promotie veilig te stellen. Bij verlies komt het op de laatste thuiswedstrijd aan.