Hockey: de heren van MHC Wijchen winnen thuis met ruime cijfers

9 april 2018
Met nog maar weinig punten op zak en het einde van de competitie in zicht, moeten de hockeyers van Wijchen Heren 1 vrezen voor degradatie. Voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen zondag benadrukte Angelique Sonnemans dat haar spelers niks meer te verliezen hebben. De hockeyheren namen die mindset van haar over, wat een mooi resultaat opleverde. Er werd gewonnen van Oosterbeek. Er werd eindelijk weer eens gewonnen.

Met het zonnetje boven de velden beloofde het warm te worden tijdens de wedstrijd. Bij Wijchen, dat nog wel twee belangrijke spelers moet missen, lijken de blessures toch wat af te nemen. Maar goed ook, want iedereen was nodig om de speelminuten in deze hitte zo goed mogelijk te verdelen.

De eerste helft begon Oosterbeek met een heel aantal kansen. Hun tactiek van harde ballen de cirkel in slaan en deze proberen aan te raken, leek in eerste instantie effectief. De Wijchense keeper Gijs Castelijns bleek echter in topvorm en hield de ballen er aan alle kanten uit. Aan de andere kant, in de cirkel van Oosterbeek, begonnen nu ook kansen voor het thuisteam te ontstaan. Misschien onterecht werd Wijchen ook een aantal strafcorners onthouden. Toch volgde de 1-0 door Rein van Verschuer snel. Niet veel later was het Lars Wortelboer die de bal door de benen van de keeper in de goal kreeg. De tactiek van de Oosterbekers werd steeds meer doorzien door de mannen van Wijchen. Toch kond de thuisploeg niet verhinderen met een 2-1 stand de rust in te gaan.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat Wijchen deze dag het team met de betere conditie, techniek en tactiek was. Het was Jelle Maaskamp die met een schuifslag voor de 3-1 tekende. Niet veel later flikte Lars Wortelboer hetzelfde kunstje als eerder deze wedstrijd, toen hij, dit keer met zijn backhand, de keeper door de benen passeerde. De Wijchense heren zaten in een goede flow en maar enkele spelers van Oosterbeek konden hun tegenstander nog bijhouden. Bij het warme weer en de ruime stand horen  ook opstootjes. Dat bleek toen een groene kaart voor spelers van beide ploegen en een gele kaart voor Oosterbeek werden getoond. Het voorkwam niet dat de stand nog ruimer zou worden. Luca Faber zag en greep de kans om de 5-1 te scoren. Op aangeven van Tim de Groot pushte Daniël Duijzer de bal ook nog in het hoekje. Een strafcorner in de 70e minuut werd vervolgens ook nog verzilverd. Dit keer door Hugo Fraij, die de keeper geen schijn van kans liet.

Uit de eindstand van 7-1 blijkt dat er veel energie en talent achter Wijchen Heren 1 schuilgaat. Waar dat voorgaande wedstrijden helaas vaak niet in een winst uitmondde, gebeurde dat nu wel. Zowel de coaches als het publiek, maar bovenal de spelers, genoten van het mooie spel en de vele doelpunten die er gemaakt werden. Trots was het gevoel dat overheersde na de wedstrijd. Of het hoge niveau gehandhaafd kan worden, zal volgende week blijken tegen Arnhem Heren 1. Om 14:45 wordt dan uit op Arnhem gespeeld.