Hockey: Heren 1 wint van kampioen en blijft ongeslagen op eigen veld

28 mei 2019
  Na het overnemen van de derde plaats in de competitie een week eerder, leefden de spelers van Wijchen Heren 1 vol goede moed toe naar de wedstrijd van afgelopen zondag tegen het eerste herenteam van Horst. De club uit Limburg is al kampioen en daarbij hard op weg om dit kunstje ongeslagen te flikken. Aan Wijchen de taak om hier een stokje voor te steken. En dat lukte, waardoor zij het gehele seizoen ongeslagen blijven op eigen veld.

Al snel in de eerste helft voelden spelers van beide teams dat het een zware wedstrijd zou worden. De teams waren gewaagd aan elkaar. Horst zette veel druk op de Wijchense verdediging, maar Wijchen wisten hier goed onderuit te spelen. Zij wisten ook meer kansen te creëeren dan hun tegenstander. Tot scoren kwamen de Wijchenaren niet. Bij rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

In de tweede helft leek het intensieve spel van Horst in de eerste helft zijn tol te eisen. De Horstenaren lieten meer gaten vallen waar het thuisteam dankbaar gebruik van maakte. Enkele strafcorners en veldkansen waren echter niet genoeg om de score te openen. De vermoeidheid sloeg daarnaast ook bij Wijchen toe. Ook Horst wist niet tot scoren te komen, mede dankzij keeper Gijs Castelijns die alle inzetten van zijn tegenstander deze wedstrijd wist te keren. Dat deze wedstrijd niet in een 0-0 zou eindigen, voelde iedereen aan. In de 55e minuut veroverde Rein van Verschuer een strafbal, dé kans om op voorsprong te komen en de wedstrijd te beslissen in het voordeel van Wijchen. Dat deed Lars Wortelboer dan ook. Met gevoel wist hij de bal achter de keeper van Horst te pushen. Bij een eindstand van 1-0 klonk het laatste fluitsignaal.

Trots en emoties overheersten bij spelers en coaches van Wijchen. Zij droegen hun overwinning op aan oud trainer/coach en bovenal vriend Peter-Paul Tazelaar die een dag ervoor overleed. Daarnaast was het ook de definitief de laatste thuiswedstrijd voor spelers Hugo Fraij en Rein van Verschuer die na jaren van trouwe dienst volgend jaar niet meer bij MHC Wijchen zullen spelen. Dit geldt evenzo voor coaches Angelique Sonnemans en Marc Slaats die volgend jaar andere uitdagingen zullen aangaan na respectievelijk 2 en 1 jaar Heren 1 te hebben gedragen. Volgende week staat de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma.

In Peel en Maas zullen de Wijchenaren nog één keer tot het gaatje moeten gaan om de derde plaats in de competitie vast te houden.