Kunst & Cultuur

Gepubliceerd op 16 mei 2019

Harmonie Kunst en Vriendschap uit Balgoij viert 100 jaar!

Eeuwig Jong

  2019 is het jaar dat Harmonie Kunst en Vriendschap uit Balgoij 100 jaar bestaat. Deze bijzondere gebeurtenis vieren ze in het weekend van 18 en 19 mei in dorpshuis ’t Ballegoijke.

Zaterdagmiddag wordt de jeugd uitgenodigd voor een djembé-workshop van 15.00-17.30 uur. Zondag volgt een informele receptie met reünie en jubileumconcert, aanvang 13.00 uur.
Tijdens het jubileumconcert zullen drumband en harmonie beide een muzikaal gedeelte voor hun rekening nemen, een reis door de tijd, waarbij er ook een muzikaal optreden is samen met oud-leden.

Première
Gedurende het concert is er een première. In opdracht van de vereniging is het muziekstuk Music Village “Van diek tot wettering geschreven door componist Jan Bosveld. Een muziekstuk waarin drumband en harmonie gezamenlijk de historie van de vereniging muzikaal beschrijven en laten beleven. Belangrijke historische gebeurtenissen, karakteristieke Balgoijse elementen en de ziel van de vereniging zijn herkenbaar in deze compositie.bTijdens deze middag is er een kleine expositie ingericht met foto’s en films uit vervlogen tijden van vereniging en het dorp Balgoij. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis!

  Lees hier uitgebreid de geschiedenis van 100 jaar Kunst en Vriendschap (pdf)

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners