Gemeente

Gepubliceerd op 10 juli 2019

Gemeenten Wijchen, Beuningen, Druten, Heumen tekenen convenant voor glasvezel in buitengebied

In november vorig jaar is de glasvezelcampagne in het buitengebied van Gelderland Midden en Zuid succesvol afgerond. Meer dan 50% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten.

Vandaag ondertekenden burgemeester Van Rhee – Oud Ammerveld van de gemeente Druten en de wethouders van de gemeenten Wijchen, Heumen en Beuningen met Glasvezel Buitenaf de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Alle partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant. Met deze overeenkomst is de aanleg goed geregeld. Hierdoor kan er gestart worden met de daadwerkelijke aanleg.

  Om de ondertekening van het convenant te bekrachtigen zetten burgemeester Van Rhee – Oud Ammerveld van de gemeente Druten, wethouder Loermans van de gemeente Wijchen, wethouder Schoenaker van de gemeente Heumen, wethouder Plaizier van de gemeente Beuningen, Piet Grootenboer van Glasvezel buitenaf en Russel Crye van aannemer NKM Network Services gezamenlijk de eerste schop in de grond.

Eerste graafwerkzaamheden
De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel zijn in volle gang. Na de zomervakantie wordt gestart met de eerste graafwerkzaamheden. De verwachting is dat de eerste bewoners in het eerste kwartaal van 2020 gebruik kunnen maken van glasvezel. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, krijgen na de zomervakantie nog eenmaal de mogelijkheid om alsnog te kiezen voor glasvezel door zich aan te melden via de website.

Tags: , , ,
Naar boven ↑  • Partners