Foto's: Voetbal: Diosa blijft in 4e klasse!

2 juni 2019
   Op zondag 2 juni was er de beslissingswedstrijd tussen Diosa en Niftrik op het veld van AWC. Inzet was degraderen of promoveren naar de 4e klasse. Niftrik begint sterk in de 7e minuut met een schot net naast. In de 9e minuut is er een gele kaart voor Rick Reynen. Dan wordt Diosa beter. In minuut 11 laat de Niftrikkeeper Van den Burk de bal, los maar deze wordt van de doellijn gered. 18e minuut: kans vrij voor doel van Ted v.d.d Oever. In de 21e minuut krijgt Thijs Lamers van Niftrik geel. In de 33e minuut kopt Booltink van Niftrik net naast uit een vrije trap. Dan maakt Rob Peters 1-0 in de 43e minuut omdat Niftrikkeeper over de bal maait! In de 45 minuut krijgt ook Booltink geel.

Na de rust krijgt in minuut 48 Thijs Lammers zijn 2e gele kaart en dus rood. Niftrik moet met 10 man verder! In de 50 min kopt Diosa tegen de lat en van Empel schiet 3 minuten later net naast. Niftrik wankelt. In de 54e minuut creëert Niftrik toch een kans. Pas in de 72e minuut is er een grote kans voor Diosa, maar opnieuw mist de ploeg de kans om de nekslag te geven. Ze wisselen, en in minuut 75 krijgt Niftrik alsnog een kans op de 1-1. Maar dan zijn de krachten weggevloeid. In de 76e minuut krijgt Diosa weer een kans, maar die wordt opnieuw gemist. Maar in de 90e minuut maakt Danny Valks aan alles een einde want hij scoort de 2-0!

Diosa handhaaft zich hiermee in de 4e klasse Oost KNVB! Trainer Arjen Kuipers is content, maar constateert ook: “Het is eigenlijk het hele seizoen zo dat we altijd wel 4/5 kansen creëeren maar gewoon niet scoren. Dat was vandaag dus weer het geval. Die 2-0 moet gewoon veel eerder vallen. Maar goed, we zijn blij dat we in de 4e klasse blijven!” Proficiat Diosa!