Foto’s: Najaarscongres MKB Wijchen: “DNA van de Onderneming”

Maandag 5 november was het zover, het najaarscongres van MKB Wijchen. Deze keer over het dna van de onderneming; hoe bepaal en houd je koers in de continu veranderende wereld? Vanaf 5 uur in de middag stroomde de Wijchense ondernemers binnen bij Sterrebosch, waar het al gauw gezellig druk werd. Een goed bezocht event dus. Voorafgaand aan het programma werd er al stevig genetwerkt onder het genot van het prima verzorgde buffet.

Na de ontvangst opende voorzitter Arjan Moerman namens het bestuur het programma. Allereerst werd even stil gestaan bij het onlangs overleden MKB-lid Theo van Deelen. Voorts werd natuurlijk iedereen van harte welkom geheten, met bijzondere aandacht voor burgemeester Hans Verheijen en wethouder Nick Derks van Economische zaken.
De kracht van MKB Wijchen zit hem onder meer in het verbinden van- en kennisdelen met de lokale ondernemers. Daarom werden drie Wijchense bedrijven op het podium uitgenodigd en geïnterviewd door bestuurslid Linda Jacobs. Zij ging als eerste het gesprek aan met Patrick Dieks van Sport met Snelders. Hij koos er kort geleden voor om afscheid te nemen van de franchise formule van Intersport. Een spannende maar bewuste keuze; Het aangesloten zijn bij een keten biedt zeker voordelen, maar het beperkt je ook in je vrijheid. Onder de eigen naam kan Sport met Snelders zich beter en gemakkelijker specifiek richten op service aan Wijchense sportverenigingen.

Van sportkleding naar de sportschool. Wilfred Derks opende het eerste weekend van oktober de eerste vestiging Go4Fit aan de andere kant van de Maas, in Heesch. Naast ‘thuisplaats’ Wijchen is Derks4Sport ook in Beuningen gevestigd met Go4Fit. Met Derks4Sport en Go4Fit Basic ontwikkelde Derks met zijn team diverse concepten om meerdere doelgroepen te kunnen bereiken. Aansluitend sloot gastheer Geert Sanders Jr. aan. Sterrebosch is met zijn ruim 100 jaar een begrip in Wijchen en daar heeft vader Geert zich jarenlang voor ingezet en helpt nog steeds mee. ‘In de voetsporen van’ treden is een uitdaging die Geert met beide handen heeft aangepakt en daarbij ook met de tijd meegaat. Sterrebosch staat inmiddels ook bekend om de prima keuken waar je terecht kan voor de lunch of diner.

De Vlaamse ‘dwarsdenkende en toch plezante’ gastspreker Guido Thys betrad het podium en nam de ondernemers mee in zijn visie op het ondernemen in de continu veranderende wereld. Hoe bepaal en houd je koers? Guido zette de toehoorders op het verkeerde been, waardoor ze gemakkelijker op een andere manier naar het bedrijf en het ondernemerschap kijken. Kijk niet alleen naar het product als een klant een vraag aan je stelt. Het gaat niet daarom, maar om de vraag er achter en de vraag daar achter. In feite gaat het om de behoefte van de klant. Dus focus je daarop als ondernemer en staar je niet blind op het product dat je levert, want dat zou morgen of overmorgen wel eens achterhaald kunnen zijn. Als je geen meerwaarde biedt als ondernemer dan kiest de klant voor een ander. Dit vraagt om creativiteit en aanpassingsvermogen van de ondernemer, oftewel uit je comfort-zone komen.

Na afloop was er ruim de gelegenheid om na te praten en nieuwe contacten op te doen. Het boek ‘Opzouten’ werd door MKB Wijchen aan elk bezoekend bedrijf meegegeven om de overdenkingen van Thys nog eens rustig door te nemen.
Op 18 december organiseert MKB Wijchen de Eindejaarsborrel in het Schaatscafé bij Wijchen Schaatst. Aanmelden kan via de website.

                                                                                     

Tags: , , , , , , , , ,
Naar boven ↑
  • Herckenrath fietsplaza
  • Partners