Foto's: AWC wint in matige voetbalderby van Alverna

1 april 2018
AWC, op een 2e plaats met 15 gespeeld en 28 punten, en Alverna, op een 12e plaats met 15 gespeeld en 16 punten. De Alvernezen staan op een degradatieplek terwijl AWC kampioen kan worden. Zo lagen de belangen voorafgaande aan de derby op het Bospad op Alverna op zondag 1 april. In de 15e minuut scoorde Cas v.d. Wal uit het niets 1-0 voor Alverna, maar in de 23e minuut is het Laurens Loenen die eveneens uit het niets 1-1 maakt. In de 29e minuut is er een prachtig schot van Freek Thoone maar een evenzo prachtige redding van de Alverna-keeper. In de 40e minuut is het Youri Hubers die uit een voorzet van Freek Thoone prachtig de 1-2 voor AWC inknikt. Direct na rust is er een enorme kans voor Youri Hubers, die voor de 1-3 had moeten zorgen en in de 55e minuut schiet Freek Toonen op de paal! Dan krijgt Rico Timmerman in de 73e minuut rood, waardoor AWC met 10 man komt te staan. Alverna krijgt nog enkele goede kansen maar AWC blijft overeind en wint de Wijchense derby verdiend met 1-2. AWC blijft kampioenskandidaat en Alverna zal tegen degradatie moeten blijven vechten. We wensen beide clubs veel succes!