Foto’s: AWC weer de nr.1 van Wijchen!

De Wijchense voetbalvereniging AWC speelt volgend seizoen in de hoofdklasse van de KNVB. Hiermee is men opnieuw de hoogst spelende voetbalvereniging van Wijchen. Er is de laatste jaren nogal wat veranderd na een periode van mindere resultaten. De komst van de nieuwe trainer Camiel Jager is daar zeker debet aan!

Camiel Jager vertelt: “Eind oktober hebben we naar elkaar uitgesproken dat we kampioen konden worden. Het feit dat we thuis te veel punten verspeelden ligt aan het feit dat met veel ruimte in onze rug spelen. Daarbij komt dat ons veld erg groot is en als we dan het spel maken, geef je in de counter te veel weg. Daarin waren we dit jaar niet alert genoeg. Gelukkig konden we eveneens met 2 spitsen spelen en dat geeft meer mogelijkheden en dat is ook iets dat lang niet iedere ploeg kan!

Dit kampioenschap behaalden we met de hele club. Ik wil Mark Toonen, Guus van Schijndel en Frans Paaymans en zeker ook Alex Koutsocheras, Bjorn v.d. Groes (met zijn videoanalyse) en Alfred Verwaaijen vernoemen. Natuurlijk waren dit seizoen ook mijn hulptrainers Raimond van Gemert en Ruud van Swam belangrijk. Ik blijf nog 2 jaar en ik denk dat we uit deze ploeg nog meer kunnen halen. Er zit goede jeugd aan te komen, b.v. Youri Hubers heeft het dit jaar goed gedaan. Boy Visser van JVC, Jesse van Gerwen van Helmond Sport en keeper Jan Everse van De Treffers A1 komen onze selectie versterken. Tot slot wil ik benadrukken dat we de kampioen van “De Eenheid” zijn waar iedereen in de club zijn aandeel in heeft gehad!”

Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van Justin Vos, Daan Paau, Ato Cardna, Jeffrey Tangerink en aanvoerder Wiebe Veltmaat, die allen de selectie van AWC verlaten. Na de afgelasting werden de vele kampioenen van AWC gehuldigd in de kantine.

Wij wensen Camiel Jager met zijn AWC succes in de hoofdklasse!

Tags: , , , ,
Back to Top ↑
  • Advertentie-banner
  • Partners