Ondernemers

Gepubliceerd op 8 april 2019

Familie Dieks 30 jaar met sportwinkel Snelders in Wijchen! 


Dit is een goed stel, hoor! Het familiebedrijf Dieks zit per maart 2019 met haar prachtige sportwinkel Sport met Snelders 30 jaar in Wijchen! Het is dus tijd voor een eerbetoon. Welke Wijchense sporter is tenslotte niet door Gerard of Patrick geholpen?! 

Gerard Dieks startte in maart 1989 aan de Spoorstraat met Intersport Snelders. Gerard: “Nadat ik was omgeschoold ben ik samen met mijn zwager Ben Snelders gestart als ondernemer. Ben in Elst en ik in Wijchen. We namen het pand over van OKU Sport van Rob van Lin. Ik kan me nog wel herinneren dat het in die beginperiode nogal wennen was. Ik kwam uit Delft en moest me toch aan het dorpse Wijchense leven aanpassen. Het tempo lag lager en het was gemoedelijker. Maar al snel liep dat prima en werkten we goed samen met de sportverenigingen. We hadden toen eigenlijk ook al alles in huis zoals voetbal, zaalvoetbal, badminton, volleybal, tennis etc. Ook mijn vrouw Dinie en Patrick kwamen in die tijd in de weekenden vanuit Delft meehelpen.”

In 1990 kwam zoon Patrick fulltime in dienst en de sportwinkel groeide. Door de jaren heen is er regelmatig verbouwd en in 2004 werd de schoenenzaak Per Lei overgenomen. Dat betekende opnieuw een uitbreiding van de winkel! Gerard vertelt nog wat leuke anecdotes: “Toentertijd gingen we op bezoek bij merken als Adidas, Nike, Puma, Lotto, Diadora en Umbro om daar één op één producten in te kopen. Daar zaten ook leuke “uitjes” bij, zoals het EK voetbal in Zweden in 1992 en het WK voetbal in Amerika in 1994. Dat was genieten! En ook de schaatsperiode herinner ik me nog goed. We moesten toen snel inkopen, slijpen en verkopen. Dat is nu allemaal veel anders”.

In 2009 namen Patrick en Lianne de zaak over; Gerard stopte ermee op 62-jarige leeftijd, Dinie was toen 59 jaar. Patrick vervolgt: “Ja, in 2009 was het crisis en dat was niet gemakkelijk. De hele economie lag op zijn gat en men besteedde duidelijk minder aan sportkleding. Toen hebben we besloten om enkele zaken aan te passen en zijn we zelf kleding gaan bedrukken. Dat was innovatief en het werkt nog steeds supergoed! We konden zo nog meer laten zien wat we in huis hadden en nog steeds hebben. Het was en is ideaal voor sportverenigingen met hun kleding en ook voor particuliere sporters die hun naam willen laten bedrukken. Maar ook de bedrukking met carnaval en evenementen kwam erbij. Ja, die beslissing is prima uitgepakt!”

In 2016 is de laatste verbouwing geweest naar de huidige situatie. Patrick: “We zijn nu volledig aangepast naar de huidige kwaliteitseisen en zijn klaar voor de toekomst. De winkel is ruim, overzichtelijk en licht. Ook qua productinformatie zijn we met ons team up-to-date. Daarnaast is en zal de klant altijd centraal staan. Dat is voor ons vanzelfsprekend. Hoe dan ook – wij fixen het! Dat was bij mijn ouders zo en nu nog steeds.” In 2018 veranderden Patrick en Lianne de naam in Sport met Snelders en zijn ze zo volledig zelfstandig. Ja, de familie Dieks: wie is er als sporter eigenlijk niet groot mee geworden?! En nu bestaan ze alweer 30 jaar in Wijchen en dat verdient een dikke pluim! Ze gaan op hun bescheiden manier van 8 t/m 14 april met allerlei acties in de winkel en met een leuk presentje voor u er aandacht aan schenken. U gaat ze toch ook even feliciteren!!


Sport met Snelders, Spoorstraat 49, Wijchen, 024 641 5467www.sportmetsnelders.nl

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners