Veel te beleven voor jong en oud op Wijchense paardenmarkt

Older eventsNext events

Op zaterdag 14 oktober 2017 wordt op de Kasteellaan en het Marktplein in Wijchen voor de 35e keer de cultuurhistorische paardenmarkt gehouden. Vanaf zes uur in de ochtend worden de paarden aangevoerd. Burgemeester Hans Verheijen verricht om tien uur de officiële opening door het hijsen van de Veemarktvlag.

Naast de traditionele handel (handjeklap) van de aangevoerde paarden is er voor jong en oud veel te beleven. Er zijn tot één uur activiteiten gepland op de Kasteellaan en tot vier uur op de Markt.

De kraam met attributen uit grootmoeders tijd is er weer en de uilen en valken zijn ook present. Evenals vorig jaar staat kinderboerderij Bert’s Animals op de Markt, net als de draaimolen, het springkussen en de ballonnenclown. En de jeugd kan er weer gezellig knutselen.

Op de Kasteellaan benadrukken de mandenvlechter, de imker en een klompenmaker het cultuurhistorische aspect van de markt. Daarbij ontbreken ook niet een koperslager, een touwvlechter en een vlasbewerker.

Bij de Krullentoren starten historische paard-en-wagens waarop jong en oud een ritje kunnen maken. Voor het kasteel wordt door kleindierenvereniging ‘De Vooruitgang’ uit Beuningen kleinvee getoond en de kinderen kunnen zich laten schminken.

Net als vorig jaar stelt de molenaar van de Oude Molen zijn deur open voor belangstellenden en bij ‘molen’-kraam op de markt zijn zelf gemalen producten te koop. Overigens is er op de paardenmarkt van alles te smikkelen: poffertjes, wafels, suikerspinnen en paling. De agrarische sector Z.L.T.O. presenteert zich met streekproducten.

De Wijchense Paardenmarkt is een cultuurhistorische markt met deelnemers wiens dieren of producten te maken hebben met de agrarische sector of oude ambachten. Jong en oud is zaterdag 14 oktober van harte welkom.