Lezingenmiddag: middeleeuwse boeken in Museum Kasteel Wijchen

Older eventsNext events

 

Foto: Museum Kasteel Wijchen

Zondag 17 februari 2019 organiseert Museum Kasteel Wijchen een lezingenmiddag bij de expositie Strengels & Letters. Boeken maken in middeleeuws Gelre. Drie gastsprekers belichten ieder een thema rondom middeleeuwse boeken. Na afloop kunnen toehoorders naar keuze deelnemen aan een rondleiding door de expositie.

De lezingen
Suzette van Haaren, promovenda aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van St. Andrews, neemt de toehoorders mee door het lange leven van het gebedenboek van Maria van Gelre om te ontdekken hoe het boek is geworden zoals wij het nu kennen.

Vervolgens gaat Jan Bosch, handboekbinder en boekrestaurator, in op de kunst van het handboekbinden. Hij laat stapsgewijs zien hoe vanuit de ruwe materialen een boek ontstaat. Hij doet dit aan de hand van illustraties en demonstreert alle handelingen gebruik makend van authentiek boekbindgereedschap.

Afsluitend belicht Drs. Astrid Enderman-Beckers aan de hand van veel foto’s en schilderijen het ongewone middeleeuwse boek.

Rondleiding expositie
Na afloop van de lezingen kunnen toehoorders deelnemen aan een rondleiding door de expositie Strengels & Letters. Boeken maken in middeleeuws Gelre. De rondleiding is optioneel en wordt gegeven door Drs. Astrid Enderman-Beckers. Speciaal hiervoor zal het museum langer open blijven.

Programma
Van 13.00 uur tot 13.30 uur is de inloop met koffie en thee. De lezingen met tussendoor een korte pauze starten om 13.30 uur en eindigen om 16.30 uur. Van 16.30 uur tot 17.30 uur wordt de optionele rondleiding door de expositie gegeven.

Prijs
Toegang lezingen (excl. museumbezoek)       € 5,00 p.p. *
Toegang lezingen incl. rondleiding expositie € 5,00 p.p. + museumticket *
* koffie/thee inbegrepen

Voor meer informatie over de lezingen en de gastsprekers zie onze website www.museumwijchen.nl

Foto: Museum Kasteel Wijchen