Kunstcafé als opening van expositie in Kasteel Wijchen

Older eventsNext events

Op 13 oktober organiseert KunstKring Wijchen een bijzonder kunstcafé: twee kunstenaars, de schilder Sven Hoekstra en keramist Bob Lejeune, gaan ten overstaan van het publiek met elkaar in gesprek. Dat doen ze in een inspirerende omgeving: temidden van hun eigen werk! Het Kunstcafé is namelijk tegelijkertijd opening van een expositie met werk van Sven Hoekstra en Bob Lejeune, die gedurende 10 dagen in Kasteel Wijchen te zien is.

Dialoog van kunstenaars
Beide kunstenaars noemen hun werk ‘verhalend’, maar de herkomst van die verhalen is niet dezelfde, en met zulke verschillende disciplines hebben zij natuurlijk ook elk een eigen werkwijze. Een uur lang praten zij over de inhoud van hun werk, hun uitgangspunten en hun manier van werken.

  Bob Lejeune
Bob Lejeune maakt voornamelijk keramische beelden van dier- en mensfiguren, die bijna surrealistisch lijken. De oeroude mythologie waar zijn werk bij aansluit biedt handvatten voor het begrijpen van de betekenis. Maar zijn specifieke vormentaal, waarin het beeld letterlijk uit meerdere lagen is opgebouwd, laat tegelijkertijd veel te raden over.

  Sven Hoekstra
De schilderijen en tekeningen van Sven Hoekstra zijn gebaseerd op surrealistische beelden die je in de werkelijkheid had kunnen zien: een muzikant in een landschap, of een dansend stel op een boerenerf. in een spel met fantasie en beleving brengt Hoekstra herkenbare landschappen opnieuw tot leven.

  • Kunstcafé vrijdag 13 oktober 20 uur in Kasteel Wijchen.
  • Toegang gratis
  • Inloop vanaf 19.30 uur
  • Expositie-opening vrijdagavond 13 oktober, te zien t/m zondag 22 oktober in Kasteel Wijchen van 13-17 uur, zondag 11-17 uur, maandag en dinsdag gesloten. Voor meer informatie: www.kunstkringwijchen.nl