Kidsloop als startschot voor Kinderprogrammering Vierdaagsefeesten

Older eventsNext events

 

  

Voor de jonge bezoekers die de 100steVierdaagsfeesten nog mee gaan maken (dit jaar zijn de 50ste…) is er dit jaar een superleuk programma, waaronder de Kidsloop. De kidsloop is hét kinderwandelevenement door het centrum van Nijmegen, speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar. Vanaf 1 mei kunnen de kids zich hiervoor inschrijven! 

Van zaterdag 13 juli t/m dinsdag 16 juli lopen de kinderen tijdens Vierdaagsefeesten een route van 2 à 3 kilometer via een echte Nijmeegse locatie zoals het Kronenburgerpark, de Waalkade en de Grote Markt. Onderweg beleven ze allerlei leuke activiteiten.

Op woensdag 1 mei aanstaande om 10.00 uur start de inschrijving voor alle sportieve kids die staan te trappelen om deel te nemen aan de Kidsloop. Aanmelden is mogelijk per dag of voor meerdere dagen. Inschrijven voor de Kidsloop doe je via kidsloop.nl en deelname is kosteloos.

Deelname voor kids is alleen mogelijk onder begeleiding van een volwassene dus het is belangrijk dat een ouder of misschien wel de oppas meewandelt.
Na aanmelding ontvangen de jonge wandelkanjers begin juli een bevestigingsbrief in hun brievenbus met het startbewijs. Echte bikkels die minimaal drie dagen meewandelen, ontvangen op de finaledag bij de finish de enige echte Kidsloopmedaille!

Voor het eerst dit jaar worden alle kinderen op zaterdag 13 juli om 11.45 uur verwacht op het start- en finishterrein bij de Waalkade (exacte locatie volgt nog) voor de warming-up. De loop duurt dagelijks tot ongeveer 13.30 uur.

Naast de Kidsloop zijn er meer supertoffe activiteiten voor de kids. Je bent tenslotte nooit te jong om te feesten! Bezoek festival op ’t Eiland voor het familie-dansconcert Lepeltje Lepeltje van De Dansers en ga mee op Expeditie Eiland, een project van Radboud Universiteit. Doe mee met de kunstzinnige activiteiten van de Lindenberg Talententuin, bekijk het kindertheater Kwatta of kom uit je dak gaan met de muziekshow van Hippe Gasten.

De Van Ouds Kidsclub presenteert een mix van leuke activiteiten zoals knutselen, stoepkrijten, schminken en skippyballen en op het Mariënburgplein word je meegenomen in een ‘Reis rond de wereld’ door het volgen van de voorleessessie en kindercolleges. Of doe mee de documentaire-, en krant workshop en neem je eigen krant mee naar huis!

Kortom: vier zeven dagen feest met een scala van activiteiten in het centrum van Nijmegen tijdens de 50ste Vierdaagsefeesten!

Meer informatie nieuws over de Kidsloop en de kinderprogrammering vind je op vierdaagsefeesten.nl.

  Fotografie: Mathijs Hanenkamp