Jubileumeditie Kidsloop 2018: start inschrijving 1 mei

Older eventsNext events

foto: Mathijs Hanenkamp

Dit jaar is het 5-jarig jubileum van de succesvolle Kidsloop die sinds 2014 wordt georganiseerd door Vierdaagsefeesten. In het eerste jaar waren er circa 100 aanmeldingen. De laatste twee jaar zit de Kidsloop vrijwel vol met circa 500 kids. Van zaterdag tot en met dinsdag – 4 dagen lang – is de stoet kinderen niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de Nijmeegse binnenstad.

Lekker in de buitenlucht met de zon op de snoet, getooid in felgekleurde sportieve outfits en zingend door de straten met het eigen kidslooplied “Loop mee, met de kidsloop loop je mee, loop mee…”. De organisatie van Vierdaagsefeesten geeft onder andere met de Kidsloop jonge kinderen een eigen plek binnen het evenement. Hiermee onderschrijft zij tevens het belang om al op jonge leeftijd met elkaar op ontspannen wijze aan beweging te doen.

Van zaterdag 14 juli t/m dinsdag 17 juli lopen de kinderen tijdens Vierdaagsefeesten een route van 2 à 3 kilometer door het centrum van Nijmegen. Onderweg zijn er allerlei leuke activiteiten.

Op dinsdag 1 mei aanstaande om 10.00 uur start de inschrijving voor alle sportieve kids tot en met 12 jaar die staan te trappelen om deel te nemen aan de Kidsloop. Aanmelden is mogelijk per dag of voor meerdere dagen.

Inschrijven voor de Kidsloop doe je via vierdaagsefeesten.nl/kidsloop en deelname is kosteloos.

Deelname voor kids is alleen mogelijk onder begeleiding van een volwassene dus het is belangrijk dat een ouder, een grootouder of misschien wel de oppas, meewandelt.

Na aanmelding ontvangen de jonge wandelkanjers begin juli een bevestigingsbrief in hun brievenbus met het startbewijs. Echte bikkels die minimaal drie dagen mee wandelen, ontvangen op de finaledag bij de finish de enige echte Kidsloopmedaille!

Alle kinderen worden op zaterdag 14 juli om 11.30 uur verwacht op het start- en finishterrein op het Kelfkensbos voor de warming-up. De loop, inclusief de activiteiten bij de start en onderweg, duurt dagelijks tot ongeveer 13.30 uur.

Meer informatie over de Kidsloop en de kinderprogrammering vind je op vierdaagsefeesten.nl.