Uitgelicht

Gepubliceerd op 16 juni 2019

Escaperoom onder water in de Berendonck geopend door Nijmeegse burgemeester Bruls

  Zondagmiddag heeft burgemeester Bruls van Nijmegen de nieuwe escaperoom op recreatieplas de Berendonck Alverna in Wijchen officieel geopend. De bedenkers en ontwikkelaars ervan zijn Duikteam De Kaaiman uit Nijmegen.

  De escaperoom onder water is de eerste ter wereld en het betreft ook het grootste en modernste onderwaterhuis van Europa. Het onderwaterhuis is een omgebouwde zeecontainer die op 18 meter diep op de bodem van het meer ligt. Bezoekers worden hier opgesloten net zoals bij ‘gewone’ escaperooms en moeten door het oplossen van opdrachten en puzzels een sleutel verdienen om de ruimte te kunnen verlaten. Het huis is enkel te bereiken met een duikuitrusting en er is één in- en uitgang. Binnen in het huis is het volledig droog.

  De veiligheid wordt in de gaten gehouden via beeld en intercom. Snorkelaars aan de oppervlakte en bezoekers vanaf de kant kunnen helpen bij het oplossen van de opdrachten. In de controleruimte wordt alles goed in de gaten gehouden en wordt het spel beïnvloed met in- en uitschakelen van licht.

Bron: 112wijchensnieuws.nl
Foto’s: Davy Derksen

 

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners