Volleybal: één punt voor Trivosdames tegen Hands Up in Berlicum

8 november 2015
De dames van Trivos stonden op zondag 8 november een zware klus te wachten. Met de wetenschap dat alle uitwedsrijden werden verloren moest men het nu opnemen tegen het 1 plaats hoger staande HandsUP uit Berlicum.

De 1e set startte Trivos zeer voortvarend en nam een 6-1 voorsprong. De dames hadden geleerd van de fouten van de vorige wedstijden en de service bleek nu een goed wapen. Met aantrekkelijk volleybal werd door beide teams hard voor elk punt gewerkt. HandsUp  maakte de achterstand langzaam goed en kreeg aansluiting bij de stand 18-18. Enkele fouten in de Trivos verdediging zorgden er voor dat de stand 19-21 werd. Stefanie Beekers rondde een lange rallye af met een mooie bal en het werd 24-24. Helaas bracht een goede service van HandsUP  de eindstand  op 26-24.

De 2e set begon met 2 verdedigingsfouten vn Trivos. De tegenstander had goed in de gaten dat  op deze wijze gescoord kon worden. Maar de dames bleven knokken voor elk punt. Lieke Lankheet  rondde 2x een prachtige aanval af en bracht Trivos op een voorsprong.  Fouten werden afgewisseld met prima akties . Men was bereid om met elkaar voor elk punt te knokken  en werden daarbij luid aangemoedigd door het publiek van beide  teams. Weer wat  foutjes zorgden ervoor dat de set met 25  -22 alsnog verloren ging.

Een  team dat mentaal niet goed in elkaar steekt zou nu al snel het hoofd laten hangen. De Trivos dames  deden er echter een  schepje bovenop en door mooie aanvallen van weer Lieke Lankheet en Manon Ottjes werd een 5-1 voorsprong genomen. Het gedisciplineerde  en stugge HandsUP kwam echtr weer terug.  Coach Wouter Jansen bracht bij de stand 6-6 de pas 15 jarige Sara Zivic  in het veld en daar kreeg hij geen spijt van !  Met een prima service bracht ze de bal in het veld en na ook het punt te hebben gewonne n werd ze door het hele team omhelst. De teamspirit zat er nu goed in.Het spel golfde weer op en neer  en uiteindelijk werd met hard werken de 3 set gewonnen met 25-22.

Het inmiddels talrijk aanwezige publiek  ging er maar weer eens goed voor zitten bij de 4e set. Het wedstrijdbeeld was weer indentiek aan de vorige sets: hard werken, wederzijds fouten, goede aanvallen en lange rally’s.  Tot de stand 14- 14 ging het gelijk op.  Een scheidsrechtelijke dwaling bracht even wat onrust en werden er daarna verkeerde keuzes gemaakt.Het Wijchense publiek ging het team hartstochtelijk aanmoedigen.  De vermoeidheid ging echter meespelen en uiteindelijk ging deze set met 25-17 verloren.

Uitslag 3-1 .

Ook deze wedstrijd werd weer duidelijk dat er progressie in het team zit. Gezien  de bereidheid om voor elkaar te knokken zit het mentaal nu ook beter in elkaar. Dat Sara Zivic zich met gemak 2 sets kon handhaven geeft ook vertrouwen voor de toekomst. Het team heeft potentie, leert snel en  zal zo een gedegen middenmoter worden.