Doelpuntrijke competitiestart Hockeydames MHC Wijchen

8 september 2019
MHC Wijchen dames 1 – Arnhem dames 1  5-5

Na een periode van voorbereiden stond de eerste competitiewedstrijd weer op het programma voor de dames van Wijchen. Het is de thuiswedstrijd tegen Arnhem. De Wijchense dames beginnen fel aan de wedstrijd en nemen direct het initiatief. Al na twee minuten krijgen zij de eerste strafcorner van de wedstrijd welke direct benut wordt door Fientje Smits. Wijchen houdt de controle over de wedstrijd, het combineert en houdt goed druk op tegenstander Arnhem. Dit wordt in de 13e minuut beloond met een doelpunt van Annefleur Engel.

In het tweede kwart van de wedstrijd (nieuw dit seizoen) heeft de coach van Arnhem zijn ploeg voorzien van wat extra motivatie. In tegenstelling tot het eerste kwart was Wijchen wel sterker maar had het niet meer de controle over de wedstrijd en ging het slordiger spelen. Passing en aannames werden minder met als gevolg dat Arnhem geloof begon te krijgen. In de 24e minuut weten zij een strafcorner te verzilveren en in de 32e minuut zelfs de gelijkmaker te maken 2-2. Op slag van rust krijgt Wijchen een strafcorner en deze wordt goed ingeschoten door Fleur Theunissen 3-2.

Het derde kwart is bijna een kopie van het eerste kwart. Wijchen komt sterk de kleedkamer uit en krijgt weer bijna direct een strafcorner. Het is weer Fientje Smits die goed inschiet en de 4-2 op het scorebord zet. Aan het einde van het derde kwart gaat Arnhem meer druk zetten en weet het nog een strafcorner te benutten 4-3. Vanaf dat moment gaat ook Wijchen weer slordiger spelen en wordt er regelmatig onnodig balverlies geleden.

Het laatste kwart gaat Arnhem door en scoort direct de 4-4 en drie minuten later zelfs de 4-5. Vijf minuten voor tijd beslist coach Bouwmans om de keepster eruit te halen voor een extra veldspeelster. Dit resulteert in meer overwicht voor de Wijchense ploeg en Annefleur Engel zet dit overwicht om en beloont de moed van de ploeg met een doelpunt 5-5. Dit is tevens de einduitslag.