Kunst & Cultuur

Gepubliceerd op 16 maart 2019

0

Concert La Cicala bij Muziekkring Wijchen in de Schakel op 17 maart

Zondag 17 maart 2019, 14:00 uur. De Schakel in Wijchen. www.muziekkring-wijchen.nl.

Tickets aan de kassa à €10,- contant. Jongeren tot 18 jaar met legitimatie gratis toegang.  Reserveren is niet mogelijk. De gratis dagprogramma’s liggen bij de entree.

La Cicala, opgericht in 2011 door Inês d’Avena is gewijd aan het verkennen van de rijke en boeiende Napolitaanse barok- muziek van o.a. Scarlatti, Pergolesi en Mancini. Het ontleent zijn naam aan de Cicade, het ‘zingende’ insect, hoorbaar in de zomer ’s avonds in Zuid-Europa.

La Cicala wordt gevormd door jonge internationale musici. Allemaal zijn ze actief in gerenommeerde ensembles zoals het Amsterdam Baroque Orchestra, Bach Collegium Japan, Orkest van de Achttiende Eeuw, en Orkest van het tijdperk van de Verlichting. De dubbel-CD La Cicala’s is met veel lof ontvangen door de gespecialiseerde internationale pers.

Inês d’Avena blokfluit (1983, Rio de Janeiro) kwam in 2001 naar Nederland om zich bij Reine-Marie Verhagen, Sébastien Marq en Peter van Heyghen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag te specialiseren in Oude Muziek. In 2007 sloot zij de studie af met een Bachelor- en Master Degree. In 2015 promoveerde zij in Leiden op een onderzoek over de blokfluit in het barokke Napels.

Claudio Ribeiro (São Paulo) begon zijn studie piano in 1983. In 1994 werd hij toegelaten tot de Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Hier studeerde hij clavecimbel bij Edmundo Hora en behaalde zijn Bachelor in Koor- en Orkestdirectie.
In 2004 behaalde hij zijn Bachelor diploma en in 2006 zijn Master diploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jacques Ogg.

Rebecca Rosen (1978, Los Angeles) begon op haar negende met de studie cello. Na het behalen van haar Bachelor of Arts Degree in muziektheorie aan de Universiteit van Los Angeles in 2000 begon zij de specialisatie in barokcello bij professor Elisabeth LeGuin.  Daarnaast volgde zij masterclasses bij o.a. Phoebe Carrai en Christophe Coin. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar zij in 2007 afstudeerde als student van Jaap ter Linden.

Versterking gezocht
Vele handen maken licht werk. De Stichting Muziekkring Wijchen bestaat uit vrijwilligers die prettig samenwerken voor, na en tijdens de uitvoeringen van de concerten. We zoeken versterking van een iemand die goed met Office Word kan werken voor het maken van o.a. de concertprogramma’s, maar bijvoorbeeld ook de posters en de Jaarbrochures. Interesse?  Laat het ons weten via telefoon 06 131 83 202

Tags: , , ,
Back to Top ↑  • Partners