AWC verliest en moet titelfeest uitstellen

13 mei 2018
AWC heeft in eigen huis een nederlaag opgelopen tegen DOSKO. De Brabantse bezoekers waren met 0-4 te sterk. Hierdoor kon AWC niet de titel in de eerste klasse vieren. Bij een overwinning had dat wel gekund, gezien de 0-1-nederlaag van concurrent HVCH.

In de eerste helft begon DOSKO direct sterk en de eerste kansen waren dan ook voor de uitspelende ploeg. Lang bleef het echter zonder doelpunten. Na een halfuur kwam DOSKO dan toch op voorsprong: Bart Dietvorst kopte de bal achter doelman Mark ter Haar. Zeven minuten later verdubbelden de bezoekers hun voorsprong door een goals van Marvin Bedaf.

AWC moest na de rust uit een ander vaatje tappen, maar dat lukte de ploeg van Camiel Jager niet. Dietvorst maakte in de 51e minuut zijn tweede doelpunt, door de bal over Ter Haar heen te stiften. Aan het doelpunt ging wel een overtreding van DOSKO vooraf. AWC probeerde druk vooruit te zetten en ging aanvallend spelen, maar het leverde weinig op. Safa Kizir schoot in het zijnet en Laurens Loenen zag zijn kopbal gered worden door doelman Nick Lodiers. In de slotfase van de wedstrijd werd het ook nog 0-4, toen Brian Kruf de bal over de keeper heen wipte en deze binnenschoot.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat ©; Straten (’51 Hubers), Loeffen, Jansen (’61 Loenen); Thoone, Kizir (’73 Pauwels), Stevens