AWC overleeft Purmerendse storm en wint

26 november 2018
In eigen huis heeft AWC af weten te rekenen met Purmersteijn. Al in de eerste helft legden de Wijchenaren de basis voor de overwinning met twee doelpunten in de eerste tien minuten. Vooral na rust werd Purmersteijn nog erg gevaarlijk, maar tot een goal kwamen de bezoekers niet.

In de achtste minuut opende Fren Stevens zeer fraai de score. Hij dribbelde vier tegenstanders voorbij en met buitenkant rechts passeerde hij doelman Richard de Groot. Nog geen minuut later verdubbelden de mannen van coach Camiel Jager de voorsprong. Safa Kizir brak door aan de linkerkant en hij wist tussen twee verdedigers door te komen en te scoren: 2-0. Stevens kreeg hierop nog een kans, maar deze schoot hij over. Hierop reageerde Purmersteijn met een goed offensief, maar met drie kansen binnen één minuut wist die club keeper Jarik Veltmaat niet te verschalken.

Na de rust moest De Groot actief reageren op een aantal schoten en hij hield de AWC-aanvallers goed van scoren. Purmersteijn begon hierna met een goed offensief. Shaquille Doorson schoot de bal bijvoorbeeld tegen de lat, en via Yassin El Yaakoubi werden de bezoekers vaak gevaarlijk. Hij zag een aantal keer Veltmaat goed zijn schoten pareren. Uiteindelijk moest AWC blijven tegenhouden, maar er werd goed verdedigd en zodoende hield de thuisclub de nul.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans, Nicky van de Groes ©, Idar Kramer, Sven Jansen; Youri Hubers (’65 Daan Pauwels), Boy Visser (’84 Jaap Jansen), Joost Loeffen; Freek Thoone (’65 Laurens Loenen), Safa Kizir, Fren Stevens