Dag van het Kasteel in Museum Kasteel Wijchen

Van onze redactie
8 mei 2024

Voor het eerst is het in 2024 het hele Pinksterweekend (17 t/m 20 mei 2024) tijd voor Dag van het Kasteel. Deze editie is het thema Aan Tafel!, waarbij de focus ligt op de voedselcultuur van kastelen en buitenplaatsen. Op 18, 19 en 20 mei organiseert Museum Kasteel Wijchen verschillende activiteiten rond dit thema.

Op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei ontdek je in een korte lezing meer over eetgewoontes in Kasteel Wijchen vanaf de middeleeuwen tot en met de 17e eeuw. In de kasteelkelders kom je meer te weten over tafelschikking en over de betekenis van bepaalde eetwaren. Ook is er een kleine proeverij. De korte lezing is elk heel uur tussen 11-16 uur.

Vossenjacht Tweede Pinksterdag
Op 20 mei (Tweede Pinksterdag) organiseert het museum voor kinderen in en rondom Kasteel Wijchen een superleuke vossenjacht met figuren die passen bij het thema Aan tafel! Ga op zoek naar de kok, de visser en nog veel meer figuren. Deelnemers maken kans op een leuke prijs.

Praktische informatie
Het museum is open van 10-17 uur. De activiteiten op 18, 19 en 20 mei zijn tussen 11-16 uur en inbegrepen bij je museumticket.

Kijk ook op de website van het museum www.museumwijchen.nl.

Foto: Keuken Kasteel Wijchen ©Dick Vogelzang


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen