Wijken in actie voor 'Een groener Wijchen'!

Tekst & foto's via Facebook gemeente Wijchen
8 mei 2024

De gemeente Wijchen gaat weer samen met inwoners aan de slag om Wijchen beter bestand te maken tegen klimaatveranderingen. Op 15 en 22 mei organiseert de gemeente weer de wijkactie Een groener Wijchen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Boom, struik of plant in ruil voor een steen
Bewoners van de wijken Woezik, Bedrijventerrein Zesweg, Alverna, Wijchen-Zuid, Kerkeveld en Huurlingsedam konden zich eerder al aanmelden voor een gratis boompje, struik, plantjes of een afkoppelstuk voor de regenpijp. Dat product kunnen ze afhalen bij de kraam, in ruil voor een steen uit hun tuin. 113 inwoners doen mee.

Iedereen uit de wijk is welkom
Ook inwoners van de genoemde wijken die zich niet hebben aangemeld voor een gratis product zijn van harte welkom om langs te komen bij de wijkactie. Er zijn groenexperts aanwezig om tips te geven over hoe je een tuin, terras of balkon gemakkelijk groener kunt maken. Het helpt als bezoekers een paar foto’s van hun tuin meenemen. Onze experts kijken dan wat er mogelijk is. Daarnaast delen we gratis plantjes, bloemzaad en gieters uit aan bezoekers uit de genoemde wijken. Hiervoor geldt: op = op.

Ook medewerkers van Woningbouwcorporatie Talis zijn aanwezig. Zij geven informatie over wat huurders kunnen doen in hun tuin of op hun balkon.

Wethouders doen ook mee
Op 15 mei legt wethouder Bea Schouten (Klimaat en Energie) tijdens de wijkactie een geveltuintje aan. Op 22 mei reikt wethouder Twan van Bronkhorst (Openbare ruimte & Leefbaarheid) planten uit aan de mensen die zich daarvoor hebben aangemeld.

Verloting van regentonnen
Onder alle inwoners die zich hebben aangemeld voor een gratis product verloten we 20 regentonnen. 10 regentonnen per wijkactie. De winnaars krijgen na de wijkacties bericht. Regentonnen zijn een handig hulpmiddel voor het waterbeheer in de tuin. Doordat de regentonnen water opvangen als het regent voorkomen we wateroverlast. En het regenwater kan daarna worden gebruikt om de planten water te geven als het droog is. Win-Win!

Waar is het?

Op woensdag 15 mei:

  •   van 12.30 tot 14.00 uur op de parkeerplaats achter Verploegen, Woeziksestraat 100 in Wijchen (ingang via Veenhof)
  •  van 15.00 tot 16.30 uur bij Dorpshuis de Oase, Graafseweg 570 in Wijchen
  •  Bea Schouten legt tussen 15.00 tot 15.30 uur een geveltuintje aan.

 Op woensdag 22 mei:

  •  van 12.30 tot 14.00 uur bij Wijkcentrum Wijchen Zuid, Zuiderpoort 56 in Wijchen
  •  van 15.00 tot 16:30 uur bij Wijkcentrum De Brink, Brink 27 in Wijchen 
  • Twan van Bronkhorst deelt van 13.30 tot 14.00 uur planten uit.

Andere dorpen en wijken
Op www.wijchen.nl/eengroenerwijchen staat meer informatie over de wijken waar we al eerder in actie kwamen en welke wijken volgend jaar aan de beurt zijn.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen