Hoe verzeker je je auto het beste in 2024?

Van onze redactie
8 mei 2024

Iedereen die een auto heeft, moet deze verplicht verzekeren. Daarmee voorkomen we met zijn allen dat je in grote financiële problemen komt wanneer je iemand aanrijdt. De schade die door een botsing kan ontstaan, kan aanzienlijk zijn en zonder verzekering zou dit grote problemen opleveren voor de veroorzaker van het ongeluk. Doordat iedereen een verzekering moet hebben, voorkomen we deze problemen. Echter, het is niet zo dat iedereen genoeg heeft aan dezelfde verzekering. Dat levert soms verwarring op. De hoogste tijd dus om even stil te staan bij welke polis je nodig hebt voor je wagen.

Kies een polis die past bij de leeftijd van je auto
Als je een autoverzekering wilt afsluiten, moet je zorgen dat je weet wat je nodig hebt. Voor sommige mensen is namelijk de WA verzekering Univé voldoende, terwijl anderen meer baat hebben bij een uitgebreide verzekering. Hoe weet je wat je nodig hebt? Het is niet verstandig om alleen maar te kijken naar de premie die je moet betalen. Veel beter is het om te kijken naar welke optie bij de leeftijd van jouw auto past. Je verzekeraar kijkt namelijk naar de dagwaarde van je auto als het gaat over de autoverzekering. Heb je een oude auto, dan hoef je deze niet zo uitgebreid te laten verzekeren als een nieuwe wagen. Het is namelijk vaak voordeliger om een oude auto te vervangen in plaats van de opgelopen schade te herstellen. Kies daarom niet voor een uitgebreide verzekering als je wagen een lage dagwaarde heeft want de kans is groot dat je dan meer geld betaalt dan nodig is.

Welke van de drie basisverzekeringen heeft je wagen nodig?
De basisverzekering bestaat uit drie varianten: voor auto’s van maximaal zes jaar is de allriskverzekering een goede keus. Met deze polis kun je alle vormen van schade aan je auto laten herstellen. Hetzelfde geldt niet voor de WA Plus Beperkt Casco verzekering die wordt aanbevolen voor auto’s van zes tot tien jaar oud. Met deze verzekering kun je weliswaar geen schade aan je eigen auto als gevolg van een ongeluk declareren, maar je kunt wel bij je verzekeraar aankloppen bij vele andere soorten schade. Denk bijvoorbeeld aan schade als gevolg van een inbraak, een brand of een aanrijding met een dier. Tot slot is er ook nog de WA-basisverzekering. Met dit pakket voldoe je voornamelijk aan je plicht om een verzekering te hebben. Je kunt met deze optie geen schade herstellen. Het moge duidelijk zijn dat deze polis de voordeligste is, geschikt voor wagens ouder dan tien jaar.

Haal meer uit je autoverzekering met aanvullende polissen
Wanneer je de basisverzekering eenmaal geregeld hebt, kun je vervolgens nog extra verzekeringen toevoegen. Waarom zou je dit doen? Omdat het je extra voordeel kan opleveren. Daarnaast zijn deze aanvullingen ook gericht op jouw gemak. Kies bijvoorbeeld voor pechhulp. Hiermee kun je altijd een monteur inschakelen wanneer je met pech aan de kant van de weg komt te staan. De monteur komt gelijk naar je toe en zal, indien mogelijk en veilig, het probleem gelijk voor je oplossen. Zo kun jij je weg vervolgen zonder dat je er zelf veel werk van zult hebben. Wil je gelijk je polis regelen? Surf even naar de site van Univé. Je kunt hier een goedkope autoverzekering Univé afsluiten die alles biedt wat je nodig hebt. Regel het vandaag nog zodat je vanavond nog goed verzekerd de weg op kunt gaan.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen