Voetbal: AWC behaalt mooie overwinning thuis tegen UNA

Verslag door Peter van der Hoeven
22 april 2024
AWC speelde op de NEC bekerfinaledag thuis tegen UNA uit Veldhoven. De vorige wedstrijd verliep tumultueus dus er werden diverse veiligheidsmaatregelen getroffen om dit te voorkomen.

UNA speelde de eerste 20 minuten goed en AWC kon er maar moeilijk onderuit voetballen. Echte kansen waren er niet. In de 17e minuut een goede mogelijkheid voor UNA, maar Tijn van de Groes stond goed en keerde de inzet.
In de 30e minuut kon Vinay doorlopen richting de zestien van UNA, maar werd onreglementair gestopt door Jelle Blom en de scheidsrechter twijfelde niet en gaf direct rood. Hierna was het AWC was het initiatief nam, en na een prima voorzet van Bas Brussaard in de 38e minuut kon Youri Hubers, prima wachtend bij de tweede paal, de 1-0 binnen koppen. Dit was ook de ruststand.

Tweede helft
Una probeerde in de tweede helft wel naar voren te spelen en maakte het AWC wel moeilijk. UNA was dicht bij de gelijkmaker, maar het was AWC dat scoorde via Daan de Bruin, nadat hij in de rebound de 2-0 kon binnen schieten. Al was hier wel de doellijntechnologie voor nodig. UNA speelde daarna alles of niets en kwam via een frommelgoal in de 84e minuut op 2-1 door een eigen goal van AWC. Al met al een prima overwinning voor AWC dat de komende tijd zal moeten vechten tegen degradatie.