Hockeydames 1 MHC Wijchen naar halve finale Silvercup!

Verslag door Willem Faassen
22 april 2024
Vrijdag 19 april speelde Wijchen D1 de kwartfinale in de Silvercup, thuis tegen de Reigers uit Hoofddorp. De eerste serieuze kans van de wedstrijd was voor de thuisclub. Uit een strafcorner tipte Femke Sewalt net naast. Daarna wisten de bezoekers het Wijchen lastig te maken door veel snelheid in hun spel. Uit een sterke individuele actie van een van de speelsters uit Hoofddorp viel dan ook de openingstreffer.
In het tweede kwart bleven beide ploegen in hoog tempo hockeyen. Wijchen was het minst nauwkeurig en zag de bezoekers uitlopen naar een 2-0 voorsprong na een gescoorde strafcorner. Vlak voor rust wist Fientje Smits, ook uit een strafcorner, de aansluitingstreffer te maken.
Na rust zette Wijchen de Reigers beter onder druk. Ondanks meerdere kansen en strafcorners werd er niet gescoord in het derde kwart. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd tipte Femke Sewalt de gelijkmaker binnen. Wijchen voelde dat er nog meer te halen was en een halve minuut voor tijd maakte Annefleur Engel de winnende.
Hierdoor staat Wijchen in de halve finale van de Silvercup. Loting zal bepalen wie de tegenstander zal zijn op vrijdag 10 mei. Ook mag het team volgend seizoen starten in de Goldcup, het bekertoernooi voor ploegen in de Hoofdklasse t/m de Overgangsklasse.

De energie die het team geleverd had, brak hen zondag op. In de thuiswedstrijd tegen Oss waren in de eerste helft de kansen nog gelijk verdeeld, maar de bezoekers waren scherper en efficiënter. Uiteindelijk werd de offday van Wijchen afgestraft met een duidelijke 0-6 nederlaag.

Volgende week speelt Wijchen uit tegen Maastricht Dames 1, dat zich na 17 speelrondes al tot kampioen van de poule kon kronen.